Food Revolution Day 2014 : bedenk een nieuwe burger

Kinderen moeten begrijpen waar voedsel vandaan komt

Vrijdag 16 mei is het Food Revolution Day, een jaarlijks terugkerend initiatief van Jamie Oliver. Kosmos Uitgevers, Kidsweek en Jamie Oliver roepen alle kinderen in Nederland op om speciaal voor deze dag een nieuwe, gezonde burger te bedenken.

Via www.kidsweek.nl/burger kunnen kinderen een recept bedenken voor een burger die niet alleen lekker is, maar ook gezond. Tien winnaars mogen op vrijdag 16 mei hun eigen burger komen proeven in Jamie’s restaurant Fifteen in Amsterdam. Voor de bedenker van het allerlekkerste burgerrecept zijn er mooie prijzen: een vip-etentje in Fifteen, een stapel kookboeken van Jamie Oliver én het recept wordt in Jamie magazine en in Kidsweek geplaatst. Meedoen kan tot 12 mei 2014.

Food Revolution Day
In maar liefst 74 landen gaan scholen, bedrijven en families tijdens Food Revolution Day aan de slag met eten. De Britse chef-kok Jamie Oliver legt uit waarom hij deze dag bedacht heeft: ‘Kinderen moeten begrijpen waar voedsel vandaan komt, hoe het klaargemaakt wordt en welke invloed het heeft op hun lichaam. Food Revolution Day is bedoeld om kinderen enthousiast te maken over eten, ze te leren wat goed voor ze is, en ze voor te bereiden op een lang en gezond leven.’

Volg het nieuws op www.foodrevolutionday.com of op Twitter via #FRD2014.

Fifteen_Amsterdam_Master_logoimage009

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *