Green juice of koffie drinken: welke is beter?

Koffie is gezond, lekker en een heerlijke manier om de dag te starten. Maar, drinkt te veel koffie en je gaat trillen, verliest je focus en krijgt last van die middagdip.

Green Juice wordt steeds vaker gebruikt als alternatief voor het 2e of 3e kopje koffie. En het mooie is: een green juice sapje “forceert” je lichaam niet om energie eruit te persen, maar werkt juist in harmonie met je lichaam om je een boost te geven.

Toch blijft koffie een hoop voordelen hebben. Zo vind je het in de schijf van vijf en het kan het risico op hart- en vaatziektes met zo’n 10% verlagen.

In dit artikel lees je hoe je koffie het beste kunt combineren met de nieuwste trend in Nederland: Green juice.

Steeds meer mensen vervangen koffie met green juice
Hoewel koffie dus gezond is, moet je het ook weer niet overdrijven. Je ziet dan ook een opkomende trend ontstaan, waarbij mensen steeds meer green juice drinken om de dag mee te beginnen. In feite is het een mix van gezonde voedingsstoffen, waaronder ook superfoods, uit natuurlijke bronnen.

Vandaag de dag speelt voeding een belangrijke rol in het leven van veel mensen, en dat is ook terecht. Het heeft namelijk een enorm impact op je gezondheid. En hoewel koffie dus gezond is, zou je er best verstandig aan kunnen doen een van die bakjes te vervangen met een green juice.

Het grootste verschil tussen koffie en green juice is (naast de smaak) wat ze in het lichaam doen:

  • Koffie: dwingt de bijnieren om extra energie te produceren.
  • Green Juice: bevat vitamines en mineralen die het lichaam nodig heeft om zelf energie te produceren.

Drink gerust koffie, maar probeer weg te blijven van overmatig gebruik. Te veel koffie kan leiden tot een onrustig, vermoeid of opgejaagd gevoel. Green Juice kan een handig alternatief zijn als je jouw lichaam wat extra’s gunt in de vorm van vitamines.


Begin je dag met greenjuice
Wanneer kan je green juice het beste nemen? Het advies is om consumptie op dezelfde manier te hanteren, zoals je dat bij koffie doet. De reden hiervoor is omdat je er meer energie van krijgt, en wanneer je het dus ’s avonds neemt (net zoals koffie) kunnen sommige mensen er lastiger van in slaap raken.

Je kan gelijk van start gaan met green juice, maar wellicht snakken de meeste mensen toch eerst naar een lekker bakje koffie. Het is persoonlijk, want andere willen juist niets liever dan de dag beginnen met een lekkere green juice. De gulden middenweg is om te beginnen met koffie, en dan je tweede bakkie te vervangen met een green juice.

Hierbij is de Nutribites Green Juice een aanrader omdat deze goed uit de bus komt. Je ziet dit met name terug in smaak, hoogste concentraties voedingsvezels en de positieve ervaringen van mensen die het gebruiken. En die laatste is ook zeker een belangrijke graadmeter.

Teveel koffie kan je uitputten, maar green juice vult aan
Een paar kopjes koffie per dag kan een positief effect hebben, maar teveel koffie kan ook nadelen teweeg brengen. Hierbij kun je denken aan vermoeidheid, maar …het pept toch juist op? Dat klopt ook, maar te veel cafeïne in koffie kan ertoe leiden dat je ’s nachts minder goed slaapt en waardoor je de volgende dag dus niet 100% fit bent.

In sommige gevallen kan er ook bij teveel koffie vermoeidheid optreden door gewenning. Wanneer je namelijk gewend bent aan een bepaalde (grote) hoeveelheid koffie, kan het zijn op momenten dat je het niet neemt de vermoeidheid toeslaat of je steeds meer nodig zal hebben. Zorg er dus voor dat je enigszins het advies volgt van een paar kopjes per dag.

Zo kun je green juice het beste gebruiken (voorbeeld):

  • 9.00 uur: koffie
  • 11:30 uur: koffie
  • 14:00 uur: green juice

Daarna eventueel cafeïnevrije koffie of thee, zodat je lichaam tot rust komt.

Maar in vergelijking met koffie heeft green juice het tegenovergestelde effect. Je vult namelijk op een natuurlijk manier energie aan, en zal ook geen last krijgen van bv. uitdroging die zou  kunnen ontstaan bij het drinken van teveel koffie. Het is dus prima om het bij een paar bakjes koffie te nemen, of koffie zelfs helemaal te vervangen met green juice (waarbij je natuurlijk wel rekening houdt met de maximale dagelijkse dosering van green juice).

En green juice werkt goed samen met je lichaam
Verder bevat green juice zoveel vitamines, mineralen en andere gezonde voedingsstoffen dat het perfect samenwerkt met je lichaam. Je zal dit echt duidelijk gaan merken. Het is wel belangrijk green juice bovenop een gezond voedingspatroon te nemen, en dus nooit ter vervanging ervan.

3 belangrijke voordelen van green juice
We gaan je hieronder nog een aantal voordelen noemen van green juice, en laten je zien hoe de consumptie ervan een streepje voor heeft op koffie.

1. Rijk aan voedingsstoffen
Het mag duidelijk zijn waarom green juice zo ontzettend goed is voor je, want het barst van de gezonde voedingsstoffen. Zo vind je er veel vitamines in waaronder A, B (B1, B2, B6), C, D, E, K en nog veel meer. En hierbij is het voordeel dat ze allemaal uit natuurlijke bronnen komen, en dat is vanzelfsprekend de beste manier om ze binnen te krijgen. Verder zijn er ook nog een heleboel mineralen en andere voedingsstoffen te vinden in het sap van de green juice.

2. Makkelijk in gebruik
Een andere pluspunt is het gebruik van green juice. Je kan er natuurlijk voor kiezen elke dag veel groente te koken, fruit te eten en superfoods te nemen …maar zal hier wel meer tijd aan kwijt zijn. Met een green juice kan je op momenten dat je snel een gezonde dosis voedingsstoffen wilt binnenkrijgen, hiervoor je potje green juice opentrekken en dit heel simpel mixen met water, melk of door een smoothie doen. Hiermee is het dus vrij handig in gebruik.

3. Bevat natuurlijke voedingsvezels
Vezels zijn enorm belangrijk voor je lichaam, om verschillende redenen. Helaas krijgen teveel mensen er nog te weinig van binnen, op dagelijkse basis. Je krijgt met elke dosering green juice 3,6 gram vezels binnen, wat gelijk staat aan 180 gram spinazie. Met de maximale dosering van 2 keer 10 gram per dag, krijg je hiermee dus 7,2 gram vezels binnen.

De kosten van green juice vallen ook mee
Verder is de prijs ook zeker te doen (helemaal wanneer je kijkt wat er allemaal inzit). Zo betaal je bij een bundel aankoop van 3 Nutribites Green Juice potten van 300 gram slechts € 0,76 cent per dosering. En dat is zeker niet duur!

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *