Groenterecepten van de leukste restaurants van Amsterdam

Laatste update op 22 september 2020

Nieuw kookboek in de Shortlist Amsterdam serie

Het zijn de groenten die schitteren in dit derde deel van de prijswinnende Shortlist Amsterdam-reeks. Voor dit stijlvolle kookboek verzamelden culinair journalisten Famke & Floor van Praag de beste groenterecepten van 11 alom geliefde Amsterdamse restaurants. Van makkelijk te maken comfortfood tot uitgebalanceerde kunstwerkjes waar je iedereen mee van tafel blaast.

Deze felgroene Shortlist Amsterdam telt maar liefst 48 gloednieuwe groenterecepten van Amsterdamse topchefs, prachtig in beeld gebracht door fotografen-duo Petrovsky & Ramone. Favorieten als Toscanini’s behaaglijke pompoenflan en de befaamde kartoffelkuche van Scheepskameel, maar ook bietjes met gefermenteerde bosbessen en paarse basilicum van Entrepot, geroosterde spitskool met cantharellen van Domenica en Zoldering’s prei met sherry beurre blanc en aardpeer.

Ook voor deze compleet nieuwe Shortlist zijn zussen Famke & Floor weer op zoek gegaan naar de restaurants in Amsterdam waar je gegarandeerd een goede avond hebt. Geen conceptuele eendagsvliegen of ingewikkelde sterrenzaken, maar juist oorspronkelijke restaurants die nooit vervelen. Plekken waar niet alleen het eten en de wijn bijzonder lekker zijn, maar waar ook de sfeer en prijzen kloppen. De restaurants die voor dit boek geselecteerd werden hebben nog iets anders gemeen: ze zijn allemaal bijzonder goed met groenten. Of ze nu volledige ‘flora’ menu’s aanbieden, of een aantal geniale groentegerechten op de kaart hebben staan.

Kortom: Shortlist Amsterdam Groente is niet alleen een inspirerend en prachtig uitgevoerd koffietafel-kookboek, het wijst je tegelijkertijd de weg naar de all-time favourite restaurants van de hoofdstad.

Over Shortlist Amsterdam

Shortlist Amsterdam werd in 2016 gelanceerd door culinair journalisten en zussen Famke & Floor van Praag. Het fraaie mango-gele boekwerk vloog over de toonbank en kreeg de prijs voor het Best Verzorgde Boek. Daarna volgden een (oranjerode) Shortlist Amsterdam over de leukste culinaire cafés van de stad en een (crèmekleurige) Engelstalige uitgave. De groene groente Shortlist is de derde Nederlandstalige in de reeks.

  • 11 restaurants, 48 groenterecepten. Van de hartverwarmende aardappelgnocchi van Café Modern en de geroosterde bloemkool van Zoldering tot de spectaculaire tomatensalade van Choux
  • 208 pagina’s fullcolour, hardcover
  • Verkoopprijs € 32,–
  • Verschijnt half november 2020
  • Auteurs: Famke & Floor van Praag, fotografie: Petrovsky & Ramone,
  • grafisch ontwerp: Vanessa van Dam, uitgever: Caperleaves

Het boek is o.a. verkrijgbaar via www.shortlist-amsterdam.nl

Plaats een reactie op dit artikel

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *