Hebbeding deze zomer: een bamboe fietsvoordrager


DJ Isis: "Duurzaamheid plus übercool design, prachtig initiatief!"

Design en duurzaamheid gaan perfect hand-in-hand, getuige dit unieke product van Bamboo Groove: een fietsvoordrager van bamboe. De introductie hiervan verloopt in samenwerking met De Betere Wereld – het inspirerende platform voor een bewuste en verantwoorde lifestyle – waarbij er zoveel mogelijk oude fietsvoordragers worden ingezameld in ruil voor korting. De oude fietsvoordragers worden geschonken aan Bicycles for Humanity en krijgen een tweede leven in Noord-Oeganda.

De bamboe fietsvoordragers – handgemaakt in Nederland – kunnen een flink gewicht hebben en zijn oersterk. Het vervoer van zware platenkoffers bijvoorbeeld, is geen enkel probleem. DJ Isis steunt de actie: "Prachtig initiatief en een echt win/win verhaal: je helpt mensen in Afrika en zelf fiets je rond met dit ubercoole bamboe fietsrek. Helemaal goed!" aldus de populaire DJ en voormalige nachtburgemeester van Amsterdam.
Erwin Schuster, eigenaar van Bamboo Groove, een design- en architectenbureau gespecialiseerd in bamboe: "Wij laten zien dat je prachtige en tegelijk handige ontwerpen kunt maken van bamboe. Een natuurlijk duurzaam materiaal met bijzondere eigenschappen."

Bagagerek bamboeFietsenrek bamboe

Help Afrika op de fiets
Almar Fernhout, directeur van De Betere Wereld: "Na mijn recente bezoek aan Afrika vroeg ik mij af wat ik zou kunnen bijdragen om het leven van de bevolking daar makkelijker te maken. Toen Erwin mij deze bamboe fietsvoordrager liet zien wist ik het meteen en was de link met Bicycles for Humanity snel gelegd.”
Voor Noord-Oeganda, een gebied waar nauwelijks een fiets te bekennen is en praktisch iedereen alles loopt, is een speciaal programma opgezet om in de komende 5 jaar 25.000 fietsen in te zamelen. Pat Montani, oprichter van de Bicycles for Humanity Movement: “In Afrika zijn fietsdragers essentieel voor het dragen van zware ladingen. De fiets staat in ontwikkelingsgebieden gelijk aan een vrachtwagen. De ingezamelde fietsvoordragers zijn een waardevolle bijdrage.”

fietsenrek bamboe

De bamboe fietsvoordragers worden exclusief online verkocht op www.debeterevoordrager.nl en www.bamboo-groove.nl. De actie loopt tot en met september.

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *