Het voordeel van troebel appelsap

Het voordeel van troebel appelsap

Dat appelsap gezond is, is vroeger een reden geweest om vaak appelsap aan te bieden aan je gasten of als er iemand ziek was. In die tijd was het appelsap uit een pak en was troebel appelsap helemaal niet aan de orde.

Maar de kennis is anders geworden en zaken waarvan men vroeger niet wist dat het goed was hebben tegenwoordig door de ontwikkeling van de kennis van de wetenschap een hele andere invulling gekregen. Zo is het ook met appelsap. Daarom is tegenwoordig troebel appelsap beter dan het appelsap dat er vroeger gegeven werd. Bekijk hier meer over troebele appelsap.

Wat is troebel appelsap?

Appelsap is het sap wat uit de appel wordt geperst. In veel gevallen zal je als je dit doet troebel appelsap verkrijgen. Maar in de pakken die verkocht worden in de supermarkt is er meer aan de hand. Daar filtert men het appelsap waardoor het helder wordt. En vaak maakt men gebruik van een appelsapconcentraat. Dit komt vaak uit Azië en in Nederland maakt men dan met dat concentraat weer appelsap door er water aan toe te voegen.

Bij dit proces raak je dus een deel van de goede stoffen die in appelsap zitten kwijt. Daarom is het verstandiger om troebel appelsap te drinken. Dit is namelijk wel puur en bevat geen stoffen om het langer houdbaar te laten zijn.

Dit zit er in appelsap

Dat een appel een gezonde vrucht is, weten de Engelsen maar al te goed. “An apple a day keeps the doctor away” Dit feit klopt natuurlijk niet helemaal, maar dat een appel boordevol goede voedingsstoffen zit is een feit. Naast de vele voedingsvezels is het ook rijk aan kalium. Dit zorgt voor twee belangrijke aspecten in je lichaam. Als eerste is er de ondersteuning aan het zenuwstelsel door kalium. Hiermee zorg je ervoor dat dit beter functioneert.

Het tweede voordeel van kalium, is dat het een positieve invloed heeft op je bloeddruk. Daarnaast bevatten appels ook veel vitamine C.

Sap.je

Suikers in appel

Er zijn verschillende soorten appels. Van hele zoete appels tot appels die veel zuurder van smaak zijn. Om die reden wordt er gezegd dat appelsap niet een echt goede keuze is want het suikergehalte kan erg hoog zijn. Een oplossing die daarom vaak gebruikt wordt, is een combinatie maken van groente en fruit en dit tot sap verwerken.

Omdat het lastig kan zijn dit thuis te doen en de aanschaf van de benodigde apparaten ook duur kan zijn, is het slim om te kiezen voor een bedrijf die dit doet en waar je het kan bestellen. Bekijk het bezorggebied van Sapje. Dit bedrijf heeft de kennis en de kunde in huis om de juiste combinaties van sap te maken. Ook groentesap waarin het troebele appelsap is verwerkt.

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *