Biologische olijfolie: het zwarte goud

LA Organic

In de nieuwe, speciaal door Philippe Starck ontworpen fles, zit een dikke, intense, extra vierge biologische olijfolie. Doordat het glas van de fles zwart is, laat het bijna geen licht door, wat het beste is om olijfolie goed te bewaren.olijfolie

De Oro olijfolie van LA Organic doet haar naam eer aan en heeft een gouden award gewonnen in de Flos Olei 2016 verkiezing. Hiermee behoort de olie tot de top 20 van de wereld en dat proef je!

100% organisch
De productie van de extra vierge olijfolie van LA Organic is volledig organisch en is CAAE gecertificeerd. De olijfbomen zijn onbespoten, groeien in beperkt aantal per vierkante meter en zijn hebben allemaal een herkomst uit Andalusië. Ook is een vroege, met de hand geplukte oogst en een koude persing zeer belangrijk voor de kwaliteit van de olijfolie.

Vanuit traditie
LA Organic vindt haar oorsprong in het landgoed La Amarilla, vlakbij het schitterende Zuid-Spaanse plaatsje Ronda. Hier is ruim tweehonderd jaar geleden een orde van nonnen begonnen met de productie van olijfolie. Deze olie is altijd lokaal bekend geweest om haar uitzonderlijke kwaliteit. Het bedrijf LA Organic is ontstaan in de negentiger jaren. De Gómez de Baeza familie, de huidige eigenaar van La Amarilla, heeft de werkwijze van de nonnen voortgezet en uitgebreid naar meerdere olijfboomgaarden. De olijfolie van LA Organic wint hiermee jaarlijks meerdere belangrijke prijzen.

Voor meer informatie en verkooppunten zie www.laorganic.nl

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *