Hoezo 50 kilo?

Verspilling van eten kan makkelijk worden voorkomen

Daisy Profile 3

Daisy ScholteFoto

Foto: Kromkommer

Niemand die wil verspillen, maar toch gebeurt het. Op de facebookpagina Hoezo50kilo van het Voedingscentrum laat ik je zien dat er niet zoveel voor nodig is, om de verspilling tegen te gaan. Ik ben Daisy Scholte en ben altijd op zoek naar bijzondere, leuke en makkelijke manieren om thuis minder voedsel te verspillen. Een beetje lef, wat gezond verstand en een snufje fantasie. Meer is het niet. En het scheelt ook nog in je portemonnee! Want wist je dat je van een bosui echt alles kan gebruiken? Van de wortels tot het uiterste groene gedeelte, alles kan lekker in een salade. Het stukje met de wortels kun je opnieuw planten, zodat je een paar weken later weer een nieuwe (gratis) bosui in de tuin hebt staan.

En dan ijsbergsla, die wordt altijd zo snel bruin. Met deze tip kun je een krop weken goed houden in de koelkast. Heel simpel, kijk maar: https://www.youtube.com/watch?v=EMAh0QGngn4#t=1 (Ook te zien via het Youtube-kanaal, via onze homepage www.debeterewereld.nl)

Blijf op de hoogte van tips
Door www.facebook.com/hoezo50kilo te Liken, blijf je op de hoogte van alle leuke en praktische tips, zodat ook jij thuis makkelijk verspilling kan voorkomen. Hoezo 50 kilo? Zoveel eten wil je niet verspillen!

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *