Illimani koffie bestaat 20 jaar!


Een feestelijk jaar voor Illimani koffie!

Illimani koffie bestaat dit jaar 20 jaar. Wat begon als een idee om koffie te importeren uit Bolivia, is uitgegroeid tot een koffieplantage en hoogwaardige koffie met biologisch keurmerk. Wat ging hieraan vooraf?

In de zomer van 1992 is Eric Beek samen met Gloria Sullca in Bolivia op bezoek in het koffiegebied, met het idee om koffie te importeren en daardoor een substantiele bijdrage te leveren aan de lokale economie van kleine boeren.
Het begon met een container met 20 balen koffie. Op 1 februari 1993 gaan ze naar de kamer van koophandel om ons in te schrijven. Illimani is nu een feit. In het begin ging de koffie naar lokale winkels, kroegen en restaurants. In het najaar 1997 krijgen ze het biologisch keurmerk.
Na een proef in 1998 met biologische winkels is de koffie van ILLIMANI leverbaar via de biologische groothandels.
In 2005 worden ze benaderd door een paar producenten om te investeren in een koffieplantage, deze krijgt de naam ‘Yanaloma’, dat donkere berg betekent. De Single Estate Yanaloma is vanaf 2007 verkrijgbaar.
In de winkels levert Illimani Inca en Andes, afkomstig uit het gebied de Yungas, dat ongeveer 95% van de boliviaanse koffie produceert.

In het jubilieumjaar wil Illimani extra aandacht geven aan de koffie, door speciale jubileumkoffies en koffieschenkacties, onder andere bij de Betere Wereld.

Zie hiervoor:
> Mail & Win: Illimani koffie

www.illimani.net

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *