Interview met Lovechock

1. Lekkere chocolade zonder schuldgevoel daar staat Lovechock voor maar is er ondertussen niet veel verbeterd in de industrie?

Sinds een aantal jaar is er gelukkig meer bewustzijn rondom chocolade en de cacao industrie bij de consument, waardoor de cacao industrie inderdaad ietsjes verbeterd is. Helaas is dit maar een klein percentage en blijft er dus nog heel veel ruimte over voor verbetering als het gaat om slavernij en cacaoprijzen, vooral in Afrikaanse landen als Ivoorkust. Daarbij brengt normale chocolade vaak een dubbel schuldgevoel met zich mee, doordat de chocolade vaak uit 50-60% suikers bestaat én er geen eerlijke prijs wordt betaald voor cacao.

Lovechock is inderdaad een chocolade die staat voor genieten zonder schuldgevoel, door de relatie die we sinds het begin van Lovechock al hebben met de cacaoboeren middels ons Direct Trade principe. Door direct te handelen met de cacao coöperaties in Ecuador en Peru kunnen we een eerlijke prijs garanderen voor de hoge kwaliteit cacao waar ze zoveel liefde en passie instoppen. Maar naast ons Direct Trade principe kun je ook genieten zonder schuldgevoel van onze rauwe chocolades omdat ze alleen licht gezoet worden met natuurlijk kokosbloesemnektar en hierdoor minder maar ook geen geraffineerde suikers bevatten. En vergeet niet dat alle chocolade van Lovechock natuurlijk geheel biologisch en 100% vegan is. Je kunt dus heerlijk genieten van onze chocolade, zonder je zorgen te maken.

2. Wat zijn de voordelen van rauwe chocola in vergelijking met gewone chocola voor mens en planeet? 

Cacao bevat van nature velen voordelen voor de mens zoals vitamines, mineralen en flavanolen. Door de cacao niet op hoge temperaturen te roosteren, willen we zoveel mogelijk van deze waardevolle voedingstoffen behouden. Normale chocolade wordt op hoge temperatuur voor zo’n 30 tot minuten geroosterd, waardoor veel van deze voedingstoffen eruit zijn tegen de tijd dat het tot chocolade verwerkt is. Rauwe chocolade betekent dus meer waardevolle voedingstoffen voor de mens en minder stappen in het verwerkingsproces om zo min mogelijk impact te maken op de planeet.

3. De verpakking is echt vernieuwend hoe is deze tot stand gekomen?

Echt vernieuwend zijn ze (gelukkig) niet, want we kunnen met trots zeggen dat we onze rauwe chocolade inmiddels al 10 jaar plasticvrij verpakken en de verpakking composteerbaar is. Bij Lovechock zijn we constant aan het kijken hoe we onze verpakkingen kunnen verbeteren om de repen ze goed mogelijk te verpakken en de kwaliteit van de heerlijke rauwe cacao kunnen behouden, maar op het zelfde moment ook zo min mogelijk impact te maken op de planeet.

4. In welke landen is Lovechock verkrijgbaar en zie je verschillen in de populariteit van de smaken?

Lovechock wordt verkocht in de meeste West-Europese landen, maar zien we dat we in de landen Duitsland, Nederland en Frankrijk het meest populair zijn. Tussen die landen zitten slechts kleine verschillen als het gaat om populariteit van de smaken, zo is er in Frankrijk meer vraag naar de Lovechock tabletten van 70gr om na het eten nog van te genieten en wil de chocoladeliefhebber in Nederland graag nog snel een reepje van 40gr meenemen naar werk of voor onderweg.  

5. Jullie smaken zijn sowieso heel innovatief wat is je persoonlijke favoriet en waarom ?

Met onze pioneering spirit vinden we het ontzettend leuk om met de nieuwste smaakcombinaties te komen met lekkerste superfood ingrediënten om zo innovatief te blijven. Een favoriet is lastig, maar de nieuwe Vegan M©LK Caramel Sea Salt heeft mijn hart veroverd. Ook is een oude favoriet weer terug in de schappen rondom kerst, de Winter Spice & Mandarin. Na het succes van vorig jaar hebben we besloten om deze Winter Limited Edition weer terug te laten komen met kerst.

6. Kun je zeggen dat rauwe chocola gezond is ? 

Wij vinden van wel door alle gezonde voedingstoffen die ik eerder benoemde en omdat Lovechock hoog percentages cacao bevat en veel minder suiker dan vergelijkbare chocolade, maar het blijft chocolade en ook rauwe chocolade bevat (gezonde) vetten vanuit de cacaoboon. Onze rauwe chocolade is niet alleen minder bewerkt op lage temperatuur, maar is ook nog eens vegan en 100% biologisch. Rauwe chocolade is dus absoluut een bewuste chocolade, maar volgens de Europese wetgeving is geen enkele chocolade toegestaan om het gezond te noemen.

7. Gebruiken jullie alleen kokosbloesem nectar als zoetstof en waarom? 

Naast kokosbloesemnektar gebruiken wij ook natuurlijke vruchten om onze chocolade wat zoeter te maken, zoals lucuma, dadels en andere fruitsoorten. Wij vinden het belangrijk om alleen ongeraffineerde suikers en natuurlijke ingrediënten te gebruiken om de chocolades zoeter te maken. Daar worden onze lichamen blij van!

8. Wat zijn jullie toekomst plannen ? ( nieuwe producten / samenwerking etc )

Onze ambitie is om alleen nog maar rauwe chocolade in de chocoladeschappen te zien en zoveel mogelijk mensen te overtuigen van onze lekkere Lovechock repen. We blijven komen met nieuwe innovatieve smaken komen met de beste superfood ingrediënten om zo de lekkerste repen te maken die goed zijn voor jou en je lichaam. Zo zijn er weer twee nieuwe Winter Limited Editions in de winkels: Almond Crunch & Cinnamon en Winter Spice & Mandarin. En komt er ook een hele speciale nieuwe reep aan vol liefde, dus houdt de schappen maar goed in de gaten!

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *