Jonge filmmakers brengen verhalen achter menu Food Film Festival Restaurant in beeld

Food Film Festival 9,10 & 11 mei, Westergasfabriek, Amsterdam

Eten smaakt beter als er een goed verhaal achter schuilt. De verhalen over voedsel worden op het Food Film Festival voor het vierde jaar door middel van documentaires en speelfilms verteld. Ook de ingrediënten van het FFF Restaurant worden besproken, in drie minidocumentaires gemaakt door onze eigen filmmakers. Eén minidocumentaire over vis, één over haantjes en één over asperges.

Het FFF Restaurant speelt een prominente rol op het Food Film Festival. In dit restaurant wordt veel aandacht besteed aan het menu. Elk ingrediënt is zorgvuldig door ons foodteam uitgekozen op duurzaamheid en smaak: de leverancier, de groeimethode, het seizoen, alles telt mee. Dit jaar vroegen we twee jonge filmmakers om drie key-ingrediënten van het restaurantmenu te volgen met de camera. Waar komt de groente, het vlees en de vis vandaan? Wie maakt het, hoe wordt het gevangen, geslacht en hoe smaakt het? Waarom willen de FFF-chefs zo graag met deze ingrediënten werken?

Extra dimensie
Filmmakers Tjebbe Venema (28) en Florence Bouvy (21) legden voor het FFF drie ingrediënten met hun camera’s vast: asperges, harder en leghaantjes. Samen met YFM-academicus Wilbert van de Kamp maakten ze drie prachtige minidocumentaires waarin de verhalen van deze producten worden getoond. Dit drieluik aan verhalen wordt op de dagen voorafgaand aan het festival op www.foodfilmfestival.nl vertoond en een compilatie van de drie films zal in het FFF Restaurant worden afgespeeld. Zo zien gasten terwijl ze eten waar hun eten vandaan komt en geeft het FFF een nieuwe dimensie aan het diner.

Food Film Network
Om jonge, talentvolle filmmakers nog meer te stimuleren om films over eten te maken, lanceert het Food Film Festival dit jaar een wereldwijd netwerk van food- en filmfestivals. Daarnaast worden er voor het eerst awards aan de beste foodfilms uitgereikt. Hiermee stimuleert het festival het binnenstebuiten keren van het voedselsysteem met camera’s.

De eerste reportage is hier te bekijken!
Het Food Film Festival is in 2011 gestart als initiatief van de Youth Food Movement. De YFM is een netwerk van jonge boeren, studenten, chefs, producenten en consumenten, en zet zich in voor een good, clean en fair voedselsysteem.
Het Food Film Festival wordt ondersteund door Oxfam Novib GROW, Rabobank en Gulpener. Wageningen UR is programmapartner.

Food Film Festival
9,10 & 11 mei
Westergasfabriek, Amsterdam

Facebook: www.facebook.com/FoodFilmFestival
Twitter:@FoodFilmFestiv #FFF14
Vimeo: https://vimeo.com/foodfilmfestival

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.