Keurslager Lemmers wint wedstrijd Duurzaamheid

In kader van "Keurklasse, hart voor de wereld".

André Lemmers van Keurslagerij Lemmers uit Beneden Leeuwen is met zijn idee uitgeroepen tot de winnaar van de interne ideeënwedstrijd, uitgeschreven door de Vereniging van Keurslagers. De wedstrijd is georganiseerd in het kader van ‘Keurklasse, hart voor de wereld’, een project wat duurzaamheid binnen de Keurslagerij stimuleert. Het winnende idee is: “Vang voortaan je vet op in de oven of de kippengrill”, en leverde de winnaar de nieuwe iPad op.

Het winnende idee is bedacht door André Lemmers zelf en komt op het volgende neer: Tijdens het gebruik van een oven of grill komt er vet vrij. André Lemmers kwam op het idee om het vrijgekomen vet op te vangen en te laten ophalen door afvalverwerkers die het recyclen, toen hij een televisie-uitzending zag over een vliegtuigmaatschappij die vloog op bio-kerosine. Dat is kerosine gemengd met biobrandstof gemaakt van afgewerkt frituurvet. Het verwerken van frituurvet gebeurt al op grote schaal binnen de snackbranche en wat André Lemmers betreft kan dit ook prima in de slagersbranche. Bovendien levert het op jaarbasis ook nog eens een aardig bedrag op.

Keurslager Lemmers
Uitreiking certificaat – foto: Vereniging van Keurslagers

Afgelopen jaar lanceerde de Vereniging van Keurslagers een speciale wedstrijd waarin ideeën aangedragen konden worden om innovatieve, duurzame, creatieve en of realiseerbare oplossingen voor hun eigen Keurslagerij te bedenken. De deelnemers aan de ideeënwedstrijd konden hun idee plaatsen in een passende categorie: duurzaamheid, gezondheid, klimaat, van dichtbij en consument. Uit de inzendingen is André Lemmers als winnaar uit de bus gekomen, doordat het idee simpel, doeltreffend, makkelijk realiseerbaar is en daarnaast geld oplevert. Als winnaar van de ideeënwedstrijd mocht André Lemmers de nieuwe iPad in ontvangst nemen. Voor alle andere deelnemers wordt er een verrassingsdag georganiseerd in het najaar, waarover zij persoonlijk bericht ontvangen.

Bij de Keurslager staat kwaliteit altijd hoog in het vaandel, met ‘Keurklasse, hart voor de wereld’ wordt er nog meer nadruk gelegd op de duurzaamheid van onze producten. Want met iets meer hart voor de wereld smaakt het in elk opzicht beter.

www.keurslager.nl

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 

Gezonder en duurzamer leven?


Wij maken het jou gemakkelijker om bewuste en gezonde keuzes te maken. Wil jij ook onze handigste tips, gezonde recepten en beste aanbiedingen in je inbox?

Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!

U bent succesvol aangemeld.