Vegan recept: Knapperige tofu in paddenstoelensoep

Wat heb je nodig (4 personen):

  • 60 ml en 2 eetlepels soja saus (los van elkaar)
  • 1 eetlepel (lichte bruine) suiker
  • 340 gram (stevige) tofu
  • 2 lente-uitjes
  • 12 shiitake paddenstoelen
  • 2 stukken gedroogde kombu
  • 90 gram dun gesneden gember
  • 4 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels plantaardige olie
  • 4 mini paksoi (ongeveer 340 gram) in tweeën gesneden.
  • 2 dun gesneden wortels
  • 1 dun gesneden radijs

Hoe maak je het:

  1. Roer de 60ml soja saus en de (bruine) suiker in een schaal. Snij de tofu in dikke lapjes en vervolgens in vierkanten. Zorg dat ze goed droog zijn voordat je ze bedekt met de soja mix. Laat het goed intrekken voor ongeveer 20 minuutjes.
  2. Verwijder tussendoor de groene topjes van de lente-uitjes en snij ze dun. Snij de witte delen grof en plaats ze in een pan. Voeg de gesneden paddenstoelen, kombu, gember en knoflook samen met 2 liter water en warm het op tot het suddert. Verlaag dan het vuur en laat het koken voor 10 minuten. Verwijder de soep van het vuur en verwijder de kombu. Laat het rusten voor 20 minuten. Verwijder de lente uit, knoflook, gember en paddenstoelen.
  3. Verwarm de plantaardige olie in een grote koekenpan op matige warmte en bak de tofu tot ze egaal bruin worden. Laat ze drogen als ze klaar zijn en geef de tofu een beetje zout naar smaak.
  4. Terwijl de tofu bakt, breng de soep aan de kook en voeg de mini paksoi en wortels toe aan de soep en laat het zacht worden. Voeg als laatste de twee eetlepels soja saus toe met mogelijk wat zout voor de smaak.
  5. Schep de soep in een kom en voeg de tofu, radijzen en extra lente ui toe.
  6. Eet smakelijk!

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.