Koken met een voedselintolerantie

Je vind hem nu in de winkels, het nieuwe kookboek van Carlijn Bröring, diëtist in opleiding en ervaringsdeskundige als het aankomt op leven met twee voedselintoleranties. Haar boek heeft dezelfde naam als haar populaire food blog Foodless.

 ‘Met volle overtuiging zeg ik: niemand hoeft zich door een voedselallergie en/of –tolerantie anders te voelen. Het leven met een intolerantie hoeft niet knettermoeilijk te zijn, je moet alleen even weten waar je moet beginnen. In dit Foodless-kookboek neem ik je mee op ontdekkingstocht in een allergievrije wereld.’

Schermafbeelding 2016-09-28 om 13.49.59Glutenvrij
Nog maar vier jaar geleden kwam ze erachter dat ze een glutenintolerantie heeft. ‘Handig is het vaak niet en beperkingen ken ik eigenlijk niet. Ik wil met dit boek bewijzen dat je ook nog lekker kan eten met een voedselintolerantie’. Je vind in het Foodless-kookboek ook geen enkel recept terug met gluten. Ze kiest voor het vervangen van ingrediënten of geeft er een leuke draai aan. Ben je niet bekend met gluten en het effect op mensen? Sla dan het hoofdstuk over intoleranties open en laat je informeren.

Overige allergenen
Naast het weglaten van de gluten zijn bijna alle recepten koemelk- en lactosevrij. Heb je een van de andere 12 bekende allergenen dan staan deze bij elk recept aangegeven.

Koken
Het Foodless-kookboek bevat voor ieder wat wils. Van ontbijt t/m diner en van hapjes en drankjes tot de heerlijkste taarten. Word de meest creatieve versie van jezelf, ontdek jouw favoriete recepten en tover ze voor jou en je omgeving op tafel. Maar is allergievrij eten ook lékker eten, of lever je altijd een beetje in op de romige smaken en de variatie?

Het kookboek FOODLESS is verkrijgbaar op foodless.nl, op bol.com en in een boekhandel bij jou in de buurt voor €17,50.

Meer lezen?

> Ontdekkingsreis naar een duurzamere wereld
Better Places: Vijf tips voor duurzaam reizen in Colombia

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.