Kook je Indonesische rijsttafel snel en makkelijk zelf

Kook je Indonesische rijsttafel snel en makkelijk zelf

Heb je een diner gepland staan? En wil je voor de verandering groots uitpakken? Dan biedt de Aziatische keuken misschien uitkomst. In Azië staat eten centraal in de cultuur. En die liefde voor eten proef je. Een treffend voorbeeld daarvan is de streetfood cultuur die in bijna alle Aziatische landen booming is. In Thailand haal je de lekkerste Thaise curry’s van de straat en in Vietnam lekkere summerrolls of een goede bahn-mi.  

Streetfood maar dan thuis gemaakt

In Azië staat eten staat symbool voor gezelligheid, community en liefde. De beste curry’s of noedels haal je bij eettentjes op straat die vaak generaties lang gerund worden door eenzelfde familie. Waarbij de geheimen van unieke recepten worden doorgegeven van (groot)moeder op dochter of (groot)vader op zoon. Er zit iets romantisch in heimelijke familierecepten, niet alleen de mysterie eromheen, maar ook omdat het zo lekker smaakt. Maar daar zit ook de crux, want omdat die recepten zo familiair zijn, maak je dat thuis niet zomaar na. Tenzij je hulp krijgt van iemand die er het fijne van weet. Dat is de insteek van de Aziatische lijn van TerraSana. De meest populaire gerechten uit de Aziatische keuken zijn geselecteerd. En door kenners zo geproduceerd dat jij het in jouw keuken in een handomdraai zelf klaarspeelt. 

Snel, bio, vegan en gezond 

Met de Aziatische lijn van TerraSana hoef je geen chef te zijn om restaurant kwaliteit op tafel te zetten. Ze produceren de Aziatische wereldkeuken met de kennis en kunde van fijnproevers en experts. Met biologische ingrediënten die van goede oorsprong zijn. Producten waarbij het receptuur volledig vegan is en daarnaast zo puur mogelijk. Dat betekent dat er sowieso geen smaakversterkers in te vinden zijn. Maar ook dat er veel suikervrije producten zijn, of dat ze worden gezoet met kokosbloesemsuiker of een andere betere suikersoort dan rietsuiker. Veel van de Azië-lijn is ook glutenvrij. Naast zo min mogelijk meuk in de producten is er ook gedacht aan gemak. De marinades, boemboes en verschillende curry’s zijn makkelijk te bereiden. Wel die heerlijk authentiek Aziatische smaak, maar ook het gemak van binnen 30 minuten op tafel. Dat is win-win.  

Thuis uitgebreid Indisch dineren 

De Indische rijsttafel is in Nederland alom bekend. En meestal bestel je deze of eet je dit in een fijn Indonesisch restaurant, maar wat als je dat thuis zou kunnen maken. Groots genieten aan je eigen keukentafel met je gezin of vrienden. Want  het ideale aan Indisch koken is dat je het zo groot kunt maken als je zelf wilt. Met de allernieuwste Indonesische basis van TerraSana zet jij die smakelijke rijsttafel zo neer. Start met een nasi goreng. Die maak je met de vegan boemboe. Maak daar een vegan saté bij gemarineerd met de glutenvrije ketjap manis. Top het af met de palmolievrije gebakken uitjes. En het eetfestijn kan beginnen.

Thuis uitgebreid Indisch dineren 

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *