Lancering app Duurzaam Journaal


De eerste app die dagelijks duurzaam nieuws van verschillende media samenbrengt.

Auteur: Kari Postma.

Op dinsdag 11 juni lanceert Marjan Minnesma, directeur van Urgenda, de app ‘Duurzaam Journaal’ tijdens de talkshow OneWorld Live! in de Balie in Amsterdam. Het is de eerste app die dagelijks duurzaam nieuws van verschillende media samenbrengt in één programma op je smartphone en tablet.Duurzaam Journaal

Duurzaam journaal is een initiatief van de media OneWorld, De Nieuwe Pers (DNP) en De Betere Wereld. Ook leveren partners als Urgenda, de 1%CLUB, De Optimist en Duurzaam Nieuws en andere bronnen nieuws. Met de nieuwe (gratis) app willen de initiatiefnemers duurzaam nieuws onder de aandacht brengen onder een groter en nieuw publiek.

Eén platform
Hans Ariëns, hoofdredacteur OneWorld: “Aan een duurzame wereld kan iedereen bijdragen, vinden we bij OneWorld. Samen met DNP en De Betere Wereld kunnen we nog meer mensen daarvoor enthousiast maken én aan mediavernieuwing doen op een duurzame manier. We zijn trots op het Duurzaam Journaal”. “Op ieder duurzaam platform doet iedereen zijn ding. Wil je daar als derde partij iets mee, moet je vaak betalen. Hoe leuk is het als we de krachten bundelen en een selectie van dit nieuws kosteloos plaatsen? Wij activeren graag ons netwerk mee te doen en zo duurzaam nieuws onder één paraplu aan te bieden” aldus Almar Fernhout directeur/founder van De Betere Wereld.

Jan Jaap Heij, uitgever van De Nieuwe Pers: "Samen gaan we voor een platform dat journalisten nieuwe mogelijkheden en kansen biedt. We vinden het belangrijk dat we door media-innovatie en -ondernemerschap bij kunnen dragen aan een duurzame samenleving. Met plezier hebben we onze expertise en technologie ter beschikking gesteld van Duurzaam Journaal”.

Design en techniek van de app zijn geënt op de applicatie Flipboard: een voorpagina met daaraan gekoppeld een inhoud die verdeeld is in onderwerp-kanalen (nieuws, achtergronden, duurzaam leven, internationaal etc.) die artikelen, beeld of video bevatten.

Lancering tijdens OneWorld Live!
OneWorld Live! is een talkshow waarin wetenschappers, experts en ondernemers een actueel thema bespreken. De elfde editie van de talkshow heeft het thema ‘Groen, groener groenst’ en staat in het teken van duurzame energie. De gasten die aanschuiven zijn onder meer: Jan Rotmans, Marjan Minnesma en Rutger Bregman. Presentatrices zijn Natasja van den Berg en Marijn Frank.

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *