Ecofabulous koken in alle seizoenen is dé klassieker onder de vegan kookboeken. Voor deze opgefriste editie koos Lisette Kreischer 80 van haar favoriete plantaardige recepten. Wij mogen de vernieuwde versie van Ecofabulous weggeven, hieronder alvast een recept om je een beetje lekker te maken 😉
Ingrediënten:
- 400 gram gezeefd tarwemeel
- 100 gram cacaopoeder
- 1 zakje bakpoeder
- 75 gram pure chocolade, in stukjes gehakt
- mespunt zout
- 325 gram bruine basterdsuiker (palm- of kokosbloesemsuiker kan ook)
- 200 ml zonnebloemolie
- 200 gram geschilde en fijngeraspte bietjes
- 1 theelepel verse vanillerasp (van een peul)
- 250 ml sojamelk of water (of een mengsel van die twee)
- 2 eetlepels appelazijn
- 50 tot 75 gram pure chocolade extra
- 20 gram plantaardige boter (sojaboter of een natuurlijke bakboter uit de natuurwinkel)
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Vet een taartvorm in (20 cm diameter) en bestrooi met wat bloem.
- Meng in een kom meel, suiker, bakpoeder, cacao, chocolade, zout en vanille. Meng in een andere kom olie, sojamelk en/of water, azijn en bietjes.
- Voeg de droge ingrediënten bij de natte en roer tot er een mooi glad, stevig beslag ontstaat (niet te nattig). Werk snel. Giet het mengsel in de vorm.
- Bak de taart in zo’n 40 minuten gaar; vanaf 25 minuten mag je af en toe in de oven kijken. Houd de bovenkant in de gaten en prik af en toe met een mes in de taart (als dat er schoon uit komt, is de taart klaar). Heb je een oven met een knop voor de onderwarmte, dan is het wijs om de onderwarmte halverwege de baktijd 10 minuten aan te zetten.
- Is de taart helemaal goudbruin en klaar? Haal haar uit de oven en laat haar in de vorm afkoelen. Verwijder de vorm.
- Smelt voor de topping 50 tot 75 gram pure chocolade met de boter in een glazen kom boven een pan kokend water. Giet de gesmolten chocolade over de taart en laat helemaal afkoelen.
Tip:
Gebruik het rode kookvocht van de biet (pas op je kleding) om kleur toe te voegen aan bijvoorbeeld glazuur voor koekjes of crème voor de taart; een prachtige natuurlijke rode kleurstof!
De vernieuwde editie van Ecofablous koken
Ecofabulous koken in alle seizoenen is dé klassieker onder de vegan kookboeken. Voor deze herziene en opgefriste editie koos Lisette Kreischer haar 80 favoriete plantaardige recepten, en laat daarmee zien dat iedereen op simpele en eenvoudige wijze een smakelijk plantaardig gerecht op tafel kan zetten.
Lisette verrijkt vega klassiekers als gevulde portobello en krokante tempé met haar befaamde ecofabulous sausje. Voor elk jaargetijde geeft ze een overzicht van seizoensproducten en veel (h)eerlijke recepten, zoals avocado-chocolademousse, courgettesoep met sojaslagroom en gefrituurde bloemkool met gemberdip.
Mail & Win
Ook benieuwd naar deze editie? Maak kans op de vernieuwde editie van Ecofablous koken. Met (h)eerlijke vegan recepten die jij zeker moet proberen! Laat hieronder je gegevens achter en maak kans!
Update: De win-actie is afgelopen, alle winnaars hebben inmiddels hun prijs ontvangen. Iedereen bedankt voor het meedoen!
Niet gewonnen? Niet getreurd! Hier kun je meedoen aan onze nieuwe duurzame en gezonde winacties