Mail & Win: gifvrije pannenset van Greenpan!

Greenpan

Groener en gezonder met GreenPan!

GreenPan stelt verantwoorde producten beschikbaar die een verschil uitmaken voor je koolstof ‘voetspoor’.

GreenPanTM verbindt zich hiertoe en investeert volop in onderzoek naar gezonde en milieuvriendelijke technologieën.
Traditionele antikleeflagen hebben hun functie te danken aan PTFE, een chemische substantie met een erg lage frictiecoëfficiënt. Echter, als een PTFE verhit wordt boven de 260°C dan breekt de stof af en komen er verschillende giftige gassen vrij. De gassen die vrijkomen na oververhitting zijn schadelijk voor het menselijk ademhalingskanaal en kunnen leiden tot misselijkheid en hoofdpijn. Voor kleine huisdieren zoals vogels kunnen de gassen dodelijk zijn. Indien men de pan te warm laat worden, beschadigt men niet alleen de pan maar mogelijk ook de gezondheid!

greenpan

Gifvrij en geen schilfers

GreenPanTM maakt geen gebruik van PTFE en brengt met de ThermolonTM antikleeftechnologie een gezond alternatief op de markt. ThermolonTM is hittebestendig tot hoge temperaturen. Wanneer je pan oververhit geraakt, zullen er geen giftige dampen vrijkomen en zal de antikleeflaag van je pan niet afschilferen. Voor een lange levensduur wordt wel geadviseerd de pan wel op de juiste temperatuur te gebruiken.

De klimaatsverandering is een feit en vormt één van de grootste bedreigingen voor onze planeet. Het is een uitdaging om te produceren met een zo klein mogelijke impact op het milieu. GreenPan maakt daarom flink werk van een ThermolonTM antikleeflaag gemaakt uit mineralen in plaats van kunststof.
PTFE antikleeflagen worden geproduceerd met behulp van PFOA (perfluoroctaanzuur) wat geclassificeerd wordt als een ‘persistente’ verontreinigende stof voor het milieu. Ook ons lichaam heeft de grootste moeite om deze stof te verwerken. GreenPanTM gebruikt geen PTFE, zo kan er ook geen PFOA uitgestoten worden in het milieu.
Er wordt minder energie verbruikt wanneer ThermolonTM wordt aangebracht op GreenPanTM producten. Dit betekent 60% minder CO² uitstoot in vergelijking met de productie van PTFE-antikleefpannen.
Gebruikte materialen worden maximaal verwerkt in nieuwe producten om zo verspilling van bruikbare materialen te voorkomen. Zo gebruiken we “upcycled” roest­vast staal voor de handgrepen en “upcycled” aluminium voor de pannen zelf.
greenpan
GreenPan ontwikkelt steeds verder om zo het verpakkingsmateriaal te optimaliseren en daar waar mogelijk te minimaliseren.

Mail&Win
Deze Mail&Win-actie is inmiddels afgesloten. Iedereen hartelijk dank voor het meedoen, en de winnaar(s) van harte gefeliciteerd!
Doe eventueel in onze Mail&Win-rubriek bij andere acties mee.., en ook op Facebook hebben wij wekelijks speciale Facebook-acties. Veel geluk!

 

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *