Marluz: Olijfpluk op Dominio Vale do Mondego

marluz

MarLuz organiseert rustvakanties naar de mooiste plekjes op het platteland. Van 22 november tot 5 december vindt een bijzonder programma plaats in Portugal.

Je verblijft samen met andere rustzoekers en natuurliefhebbers op het mooie landgoed Dominio Vale do Mondego op het platteland in het noorden van Portugal. Het verblijf staat in het teken van de Olijfpluk, een jaarlijks terugkerend gebeuren, waarbij je samen met Portugese werknemers het zwarte goud van de bomen plukt.
Je maakt kennis met alles wat er groeit en bloeit op het landgoed en in de omgeving. Gastheer Eelco en gastvrouw Karin laten je het landgoed zien, proeven en ervaren. We eten heerlijk gezond en biologisch.

marluz

Het landgoed van de Olijfpluk
Het ecologisch Landgoed Dominio Vale do Mondego ligt direct aan de Rivier de Mondego, in de Serra da Estrela, het grootste natuurpark van Portugal. Het domein omvat in totaal 33 hectare weidegronden, bos, olijfgaarden en natuurschoon. Het is er stil, groen en mooi. De biologisch-dynamische landbouw bestaat voornamelijk uit olijfgaarden en schapen. Er zijn verschillende terrasjes waar je lekker buiten kunt zitten. Ook vind je op het landgoed allerlei theaters en kunstprojecten. Dominio Vale do Mondego beschikt over een eigen atelier, waarin je je creativiteit kunt loslaten op verschillende materialen. De bewoners leven in harmonie met de vele dieren op het landgoed, zo lopen er 45 schapen, een paard, een ezel, kippen, honden en katten rond.

Programma in Portugal
Op zondag is de aankomstdag en genieten we van een warm welkom van Karin en Eelco en een gezamenlijk diner. Van maandag tot vrijdag gaan we, na een heerlijk ontbijt, olijven plukken in de eigen olijfgaard. Tussendoor genieten we van koffie en een uitgebreide lunch.

Vanaf 15.00 uur is er gelegenheid om je tijd vrij in te vullen. Je kunt gebruik maken van het atelier, wandelen in de omgeving, een stadje bezoeken of je even terugtrekken. Adriaan Kodde van Natuurlijk Verbinden organiseert een workshop coaching met schapen. Verder worden er twee excursies georganiseerd en we sluiten de week af met een gezamenlijke bbq met alle mensen die geholpen hebben met de olijfpluk.

Voor meer informatie marluz.nl/olijfpluk2015/

marluz

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *