Mister Kitchen lanceert drie palmolievrije hazelnootpasta’s

Onafhankelijk voedingsmerk Mister Kitchen introduceert vandaag drie hazelnootpasta’s zónder palmolie bij Jumbo Supermarkten. De pasta’s bevatten meer noten en minder suiker dan de bekende marktleider (waarvan we de naam niet mogen noemen).

Smeuïg zónder palmolie

De drie heren (én vaders) van Mister Kitchen droomden van een smeuïge hazelnootpasta met meer noten (+25%) en minder suiker (-25%). Bovendien wilden zij deze evenals hun pindakazen geheel palmolievrij. Chef Maarten Hoekstra: “Hoewel de palmoliediscussie een complexe is, is de bottom line: de palmen groeien in regenwoudgebied en de vraag is enorm. Dus uiteindelijk is de unieke natuur ter plaatste altijd de pineut.” Van dit laatste lijkt de bekende marktleider -waarvan we de naam niet kunnen noemen- zich weinig aan te trekken met een recept dat voor bijna een derde uit palmolie bestaat! Daarom roept Mister Kitchen de Italiaanse grootmacht op om hen hierin te volgen en z.s.m. contact op te nemen voor hulp bij het palmolievrij maken van hun recept.

Drie smaken voor brood én bakken

Jumbo zal als eerste supermarkt Mister Kitchen’s Hazelnootpasta op de plank zetten en wel in drie smaken: Original, Crunchy en Zeezout Chocolade. Hoewel ze fantastisch smaken op een boterham, ontwikkelt Mister Kitchen, net als voor hun andere producten, originele bakrecepten om hun fans verder mee te inspireren. Deze worden wekelijks gedeeld via Instagram, Facebook en Pinterest.

Over Mister Kitchen

Mister Kitchen bestaat uit het masculinaire driemanschap Daan Faber, Maarten Hoekstra en Igor Sorko. Zij reizen en schrijven al meer dan 12 jaar de wereld over voor onder andere delicious.magazine & Allerhande. Daarnaast organiseren zij op de Amsterdamse Westergasfabriek jaarlijks het Weekend van de Rollende Keukens. Onder hun eigen merk Mister Kitchen’s staan er reeds vijf smaken pindakaas, vier vegan V-spreads, twee pizzasauzen en desembodems in de supermarkt.

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *