MSC-keurmerk duurzame vis garantie voor consumenten

Van ‘boot tot bord’ traceerbaar.

Supermarktketen Lidl en de Marine Stewardship Council (MSC) een vergaande samenwerking aan; alle wildgevangen vis in koeling en diepvries van alle Nederlandse Lidl vestigingen is vanaf nu gelabeld met het MSC-keurmerk. Dat betekent dat alle gelabelde producten terug getraceerd kunnen worden naar MSC gecertificeerde visserijen, die op een milieuverantwoordelijke en duurzame manier werken. Lidl Nederland is hiermee de eerste supermarkt waar de consument alléén een duurzame keuze kan maken voor de koeling en diepvries met wildgevangen vis. De discounter ziet deze duurzaamheidsontwikkeling als een diepte-investering, die niet wordt doorberekend aan haar klanten. Om dit te vieren zetten MSC en Lidl de MSC gecertificeerde vis, van makreel en haring tot kabeljauw en tonijn, volgende week bij alle Lidl filialen in de schijnwerpers.

Lidl MSC
Chef-kok Niven Kunz van het gelijknamige MSC gecertificeerde sterrenrestaurant bereidt 3-gangenlunch met MSC certificeerde vis van Lidl

Alle wildgevangen vis bij discounter Lidl van nu 100% MSC
Lidl vindt het belangrijk dat de oceanen gezond blijven en wil een actieve bijdrage leveren om de wereldzeeën te beschermen. Al sinds 2003 is een deel van de wildgevangen visproducten van Lidl voorzien van het MSC-keurmerk. Maar vanaf nu is álle wildgevangen vis van Lidl in de koeling en diepvries voorzien van dit blauwe keurmerk voor duurzaam gevangen vis. Ook de wildgevangen vis in blik en de schaal- en schelpdieren dragen het MSC-keurmerk zo veel mogelijk. Voor de supermarktketen is dit één van de manieren om concreet invulling te geven aan haar omvangrijke duurzaamheidsprogramma ‘Op weg naar morgen!’. “Wij werken voortdurend aan een goede balans tussen commercie en het met zorg omgaan met mensen, dieren, grondstoffen en het milieu. Hierbij werken we nauw samen met onze leveranciers. Dit doen we omdat wij het belangrijk vinden, maar we zien tegelijkertijd dat dit zeer gewaardeerd wordt door onze klanten” aldus Selma Nederhoed, woordvoerder van Lidl Nederland.

MSC-keurmerk: boot tot bord traceerbaarheid
Voor MSC is dit een belangrijke ontwikkeling, omdat de non-profit organisatie zoveel mogelijk consumenten in aanraking wil laten komen met het belang van duurzame visserij.

“Het MSC-keurmerk op de verpakking betekent dat het product vanaf de boot tot aan het bord traceerbaar is. Met andere woorden; als je producten koopt met het MSC-keurmerk,
dan weet je zeker dat deze afkomstig zijn van duurzame visserij enis ook terug te volgen waar en hoe de vis gevangen is” aldus Karin Fredrikze, Communications Manager Benelux van MSC. Uit onafhankelijk uitgevoerd consumentenonderzoek blijkt dat het bewustzijn van consumenten voor het belang van een gezonde toekomst van de oceanen blijft groeien, net als de naamsbekendheid van het MSC-keurmerk. “Promoties op de winkelvloer spelen voor veranderingen in het koopgedrag van consumenten een belangrijke rol, vooral wat betreft henbewust te maken van het belang van duurzame visconsumptie”, aldus Nathalie Steins, MSC Manager Benelux. “Hoe meer mensen bewust voor vis met MSC-keurmerk kiezen, hoe meer vissers worden gestimuleerd om duurzaam te werk te gaan en hoe beter visbestanden wereldwijd kunnen worden beschermd.”

Lidl MSs
Chef-kok Niven Kunz serveert Camiel Derichs (MSC) en Marlijn Somhorst (Lidl) MSC gecertificeerde kabeljauw van Lidl

Op de winkelvloer
Met een landelijke campagne in weken 23-26 zetten Lidl en MSC de vis met het MSC-keurmerk op de winkelvloer in alle 360 Lidl filialen in de schijnwerpers. Op deze manier wil de supermarktketen consumenten de weg naar duurzaam gevangen vis in het schap wijzen. Door vis te kopen met het MSC-keurmerk steunen viskopers op eenvoudige wijze duurzame visserij en dragen zo hun steentje bij aan het behoud van het leven in zee.

Kijk op de online Boodschappenplanner Duurzame Vis voor een overzicht van de visproducten met MSC-keurmerk die onder de merken Admiral, Nixe, Ocean Trader, Petri, Trawlic en Vitakrone bij Lidl verkrijgbaar zijn.

www.msc.org/nl
www.lidl.nl

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *