MyStyle reviewt Yoghurt Barn, Utrecht

Blogger Saskia test bio yoghurt!

MyStyle is een groep van 40 jonge bloggers die duurzame producten test op hun (h)eerlijkheid, gebruiksvriendelijkheid, prijs en kwaliteit. Van fashion tot food en van gadgets tot beauty. MyStyle test het voor je uit!


Vandaag test ik – Saskia van MyStyle – de yoghurt van de Yoghurt Barn. Een beetje Hollander houdt van yoghurt; als ontbijt, als lunch, als tussendoortje of als toetje. Wist je dat wij Nederlanders de meeste yoghurt eten per hoofd bevolking van de EU? Gemiddeld 31 liter per jaar!

yoghurt barn

Yoghurt Barn
Sinds kort zit er een hip lunchtentje – genaamd Yoghurt Barn – aan de Vinkenburgstraat in hartje Utrecht. Deze nieuwe food-retail chain heeft het eten van yoghurt nieuw leven ingeblazen. Yoghurt Barn biedt biologische yoghurt aan in allerlei soorten en maten. Zo heb ik de Merry Berry (jam, blauwe bessen en frambozen) Brownie Bango (mango, walnoten, honing en brownie) en Crazy Cookie (kiwi, honing en kandij kruimels) mogen proeven, heerlijk!

Maar natuurlijk kun je ook je eigen yoghurt samenstellen, waarbij je kunt kiezen uit magere yoghurt, boeren yoghurt of hangop, oer-Hollands en direct van de boer. Ook de koffie, thee, frisdranken, fruitsappen en muesli zijn biologisch, en al hun fruit is vers van de boer.

yoghurt barn

Duurzaamheid
Dat Yoghurt Barn duurzaamheid hoog in het vaandel heeft staan, wordt benadrukt door hun werkwijze. Zo worden de yoghurt en de smoothies in authentieke Weckpotten van gerecycled glas geserveerd en zijn alle to-go verpakkingen biologisch afbreekbaar (bioplastic van binnen en afbreekbaar karton van buiten). Daarnaast maakt Yoghurt Barn gebruik van groene stroom en CO2-neutraal gas en is zélfs het toiletpapier van biologisch afbreekbaar material (Cradle2Cradle gecertificeerd).

Eerlijk & transparant bedrijf
Gelukkig is Yoghurt Barn wél zo eerlijk om toe te geven dat hun gebak en koekjes nog niet biologisch zijn, maar daar zullen ze snel verandering in brengen, work in progress dus…

Prijs
Maar wat betaal je nu voor zo’n bakje yoghurt? Waarschijnlijk zullen sommige van jullie de prijs aan de hoge kant vinden. Voor een kleine yoghurt (maatje S) betaal je al gauw € 3,75 waarvoor je minstens 5 liter yoghurt zou kunnen kopen in de supermarkt… Maar of je het ook thuis zo lekker kunt klaarmaken?

Meer info
Ben je nieuwsgierig geworden naar de specials van Yoghurt Barn? Breng een bezoekje aan Vinkenburgstraat 15, in Utrecht of bezoek hun Facebookpagina. Eet smakelijk!

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *