Natuurzouten uit alle windstreken

natuurzouten

Esspo gourmetzouten voor De Betere Keuken

Himalayazout en Wereldzout van Esspo zijn al 13 jaar een bekend gezicht in de natuurvoedingswinkels. Deze merken omvatten een breed assortiment gourmetzouten aangeboden in mooie weckpotjes en hervulbare glazen molentjes.

Het gegeven dat keukenzout of natriumchloride (NaCl) eigenlijk een restproduct is van de chemische industrie spreekt mensen tegenwoordig minder aan. De keuze voor natuurzouten ligt dan voor de hand. Natuurzouten passen beter in een gezonde levenswijze en sluiten aan bij de groeiende behoefte aan mens- en milieuvriendelijke producten. En niet te vergeten: natuurzouten bieden een scala aan interessante smaken, kleuren en aroma’s voor de fijnproever.

natuurzouten

Ons assortiment bevat alleen natuurzouten. Dit zijn zuivere natuurproducten uit onvervuilde zeewaterbassins, zoutmeren, zoutbronnen, zoutvlaktes en zoutmijnen. De zouten van Esspo zijn ongeraffineerd, niet gebleekt en zonder toevoegingen.

Verantwoorde keuzes
Esspo kiest voor duurzaamheid. Daarbij spelen voor ons de volgende overwegingen een rol:

Traceerbare herkomst. Al onze zouten zijn natuurzouten en worden kleinschalig en ambachtelijk geproduceerd.

Ecologie. Aan plaatselijke ecosystemen wordt geen schade toegebracht.

Fair trade. Handelaren ontvangen een eerlijke prijs, arbeiders een eerlijk loon. Door traditionele productie een markt te bieden kunnen tradities, die een samenbindende functie in de locale gemeenschap hebben, in stand worden gehouden of hersteld, en waar nodig verbeterd.natuurzouten

Geschiedenis. Aan veel tradities zit een verhaal vast, dat ons iets leert over productiewijzen die sinds mensenheugenis bestaan en dus duurzaam zijn. Zo ontdekken wij een mentaliteit waarin de mens een onderdeel is van de natuur, de gemeenschap en de geschiedenis.

De zouten van Esspo zijn verkrijgbaar op www.himalayazout.nl en te vinden bij natuurvoedingswinkels (o.a. Ekoplaza) en online webshops zoals www.bewustwinkelen.nl

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *