Pure matcha thee uit Japan, van Mr & Mrs Tea

biologische Matcha - Mr&Mrs Tea

Begin je je dag met een kop koffie, óf met Matcha, het groene superfood uit Japan dat je lijf daadwerkelijk energie levert? Wij gingen in gesprek met Mr & Mrs Tea om uit te vinden wat er schuilt gaat achter dit heilzame ochtendritueel. 

Hoe is Mr & Mrs Tea ontstaan en wat is jullie missie?

We dronken vroeger meestal koffie en zijn pas thee gaan drinken nadat we van onze buurvrouw echte thee hadden gekregen. Zij kwam terug van een zakenreis uit China en bracht Ti Guan Yin thee voor ons mee. We zijn hierdoor thee gaan drinken. Dit deden we samen met familie, vrienden en collega’s. En op een dag was de bijna thee op … toen is onze zoektocht naar goede thee echt begonnen.

Op deze zoektocht naar echte thee kwamen we matcha tegen, de groene poederthee uit Japan. Deze is in de loop van de tijd onze favoriet geworden die we drinken in plaats van koffie. De monniken en samoerai in Japan dronken matcha om urenlang te kunnen mediteren en als mentale voorbereiding op de strijd. Matcha geeft een gelijkmatige stroom van kalme energie en mentale focus. Wij starten onze dag met matcha. Het is een mooi ochtendritueel waarmee we onze dag prettig starten met meer energie, kalme focus en concentratie. En dat wensen we iedereen toe.

Welke consumenten trends zien jullie en hoe speelt Mr & Mrs Tea hierop in?

Gezonde voeding wordt belangrijker, mensen worden steeds bewuster van het belang van pure en onbewerkte ingrediënten. Aan de andere kant zie je ook dat veel mensen met zoveel dingen tegelijk bezig zijn en zij nauwelijks tijd nemen om echt gezonde voeding te nuttigen. Het wordt ons heel gemakkelijk gemaakt om gesuikerde en bewerkte voeding en dranken te gebruiken.

Wij proberen mensen de dag beter te laten starten door juist even de tijd te nemen om matcha te bereiden. Het is pure groene thee, geen enkele toevoeging, het is gezond en geeft je de rest van de dag energie en mentale focus. Om het klaar te maken heb je een paar minuten nodig. Dus dat valt prima in te passen.

De meeste mensen zijn bekend met Matcha Latte of matcha als ingrediënt in smoothies, yoghurt of andere voeding. Hiervoor hebben we onze Matcha for Latte & Cooking geïntroduceerd. Deze matcha is zeer geschikt om niet zozeer puur, maar als ingrediënt, samen met andere smaken te gebruiken. Hij is goedkoper dan de Matcha Ceremonial en wat bitterder waardoor de smaak beter overeind blijft staan als hij gemengd wordt met melk, yoghurt, fruitsap of in andere gerechten. Op onze website kun je ook hele leuke recepten met matcha vinden.

biologische Matcha - Mr&Mrs Tea

Wat maakt Mr & Mrs Tea zo uniek?

We gaan voor de allerbeste kwaliteit. Er is veel verschil in de kwaliteit van matcha. En helaas is het zo dat de meeste matcha die in Nederland wordt verkocht van zeer lage kwaliteit is. Onlangs is in de Keuringsdienst van Waarde een hele aflevering over matcha op TV geweest waar dit goed belicht werd. Goede matcha is felgroen van kleur en heeft een zachte smaak. De beste matcha, waaronder die van Mr & Mrs Tea, komt uit de regio Uji in Japan. Deze regio is de bakermat van matcha in Japan en heeft het meest geschikte klimaat. De meeste matcha uit Uji blijft in Japan. De Japanners hebben in andere gebieden plantages aangelegd die bedoeld zijn voor de export. Voor goede matcha om puur te drinken moet je rekening houden met een prijs van ongeveer 1 euro per gram. En voor een kop matcha heb je ongeveer 1 gram nodig.

Zou je wat meer kunnen vertellen over de thee die jullie verkopen?

Onze matcha komt uit Uji, een gebied nabij Kyoto. Uji is de bakermat van matcha thee in Japan. Hier werden in de 11de eeuw de allereerste theeplanten geplant. Mr & Mrs Tea Matcha komt van een coöperatie van theeboeren met plantages in Uji. De plantages zijn al generaties lang in handen van de families en zijn kleinschalig van opzet. De theeplanten worden gecultiveerd volgens traditionele Japanse methoden. Na het plukken, dat meestal met de hand gebeurd, worden de blaadjes gestoomd en gedroogd. Dan worden de steeltjes en bladnerven verwijderd. Het pure bladvlees dat overblijft wordt door de theemeester gesorteerd naar verschillende kwaliteiten. Deze worden tussen speciaal voor matcha gemaakte granieten molenstenen vermalen tot het fijne groene matchapoeder dat je in ons blikje vindt.

Matcha is een poederthee en wordt steeds vaker gedronken, zou je ons wat meer kunnen vertellen over Matcha en de gezondheidsvoordelen hiervan?biologische Matcha - Mr&Mrs Tea

Mr & Mrs Tea Matcha is een echte superfood, het bevat namelijk meer antioxidanten dan welke andere superfood. De antioxidanten vertragen het verouderingsproces in ons lichaam. Alles wat soepel moet blijven, zoals je huid en bloedvaten, blijft hierdoor langer soepel. Daarnaast is matcha in onze ogen de perfecte koffievervanger. Matcha bevat slechts 25% cafeïne in vergelijking met een kop koffie. Maar het mooiste is dat matcha ook een andere stof bevat: L-theanine. De combinatie van cafeïne en L-theanine geeft de regelmatige stroom van kalem energie en mentale focus die 4-6 uur aanhoudt. Matcha wordt gedronken door mensen die zich lang willen concentreren en betere prestaties willen leveren, zowel mentaal als fysiek. Mr & Mrs Tea Matcha is eigenlijk een energydrank maar dan de puur natuur gezonde variant.

Zijn er nog grote plannen voor Mr & Mrs Tea, wat kunnen wij in de toekomst nog allemaal verwachten?

We willen iedereen aan de matcha helpen en gaan hiervoor naast onze matchapoeder een matchadrank op de markt brengen. Puur natuur, supergezond en ready to drink!

Blijf op de hoogte en schrijf je in op onze nieuwsbrief op www.mrmrstea.nl

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *