Quooker meest zuinige kokendwater-boiler

quooker

Duurzame investering met Energielabel A

Wat klinkt als pure luxe – altijd kokend water bij de hand – blijkt ook nog een bijzonder zuinig idee. De Quooker boiler is de meest duurzame investering voor in de keuken en wordt gewaardeerd met Energielabel A!

Vanaf september 2015 is een Europese regeling van kracht voor keukenboilers. In de categorie kleinere elektrische waterverhitters met voorraadvat voor in de keuken, zijn de Quooker COMBI en de Quooker COMBI+ de hoogst scorende keukenboilers met kokendwaterfunctie, en hebben daarom Energielabel A gekregen.

Energielabel A voor Quooker boilers
De Quooker COMBI reservoirs staan in het keukenkastje en leveren niet alleen kokend water van 100°C maar ook warm water van 40 tot 60°C. Het zijn de eerste ‘boilers’ ter wereld met hoog-vacuümisolatie en daardoor de zuinigste warmwatervoorziening voor je keuken.

quooker

De COMBI wordt alleen op de koudwaterleiding aangesloten. Door het koude water te mengen met kokend water levert het direct 27 liter warm water van 40°C.
De COMBI+ is aangesloten op de koud- én de warmwaterleiding. Net als de ‘gewone’ versie rekent hij af met het lange wachten op warm water en de verspilling van drinkwater. Zodra de warmwaterleiding warm water levert, stopt de toevoer van kokend water en neemt de gewone warmwatervoorziening de warmwatertoevoer weer over. Op deze manier levert de COMBI+ naast kokend water ook onbeperkt warm water.

De PRO-VAQ reservoirs leveren alleen kokend water. De EU heeft geen energielabel richtlijn opgesteld voor kokendwaterreservoirs. Deze reservoirs zijn echter net zo zuinig.

Ontdek alle voordelen van Quooker!

quooker

 

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *