Rapportcijfer Nederlandse grillmasters moet omhoog

Wereldkampioen BBQ Jord Althuizen legt in nieuwste Smult uit hoe

Barbecueën is hot en wordt steeds hotter. Ons land blijkt een van de meest fanatieke barbecue-landen van de wereld te zijn. Ruim 91% van de Nederlanders barbecuet wel eens. Bij 96% komt er vlees op de gril, 25% vindt het lastig om te voorkomen dat het vlees aanbrandt. De Nederlandse grillmaster beoordeelt zichzelf gemiddeld met een magere 6.4. Zo blijkt uit onderzoek van Trendbox.nl. Dat is niet best, hoog tijd om dat rapportcijfer op te schroeven. Wereldkampioen barbecueën Jord Althuizen gaf een exclusieve masterclass voor de lezers van het tijdschrift Smult. Het zomernummer mét deze masterclass ligt nú in de winkel.

Geheim
Jord Althuizen is jurylid van het RTL-programma grillmasters en wereldkampioen barbecueën. Hij gaf een masterclass aan een paar enthousiaste Smultlezers, die hem alles mochten vragen. En natuurlijk maakte hij zijn favoriete recepten. Het geheim van Jord? “Barbecueën is geen kunst. Je moet er alleen de tijd voor nemen.” En daar gaat het nog vaak mis. Ook de keuze van je barbecue is belangrijk, want dat bepaalt wat je het beste kunt maken vertelt Jord: “Als je een barbecue met een deksel hebt, kun je er veel meer mee dan alleen grillen.” Dit en nog veel meer onthult Jord in de nieuwste Smult.

Dubbeldik
Natuurlijk is er nog veel meer te beleven in het zomernummer van Smult. Een dubbeldik nummer mét een heerlijke vakantiebijlage. Laat je inspireren door tips en recepten voor de zwoele zomeravonden, voor de vakantiekeuken, een vakantie met kinderen en voor het zelf maken van ijsjes, kruidenmixen en verse pasta. Recepten van o.a. Janny van der Heijden, Bart van Olphen en Suzan Aretz. En trendwatcher Denise Kortlever zet de leukste foodfestivals van deze zomer voor je op een rij.

Maar het allerbelangrijkste zijn uiteraard de 101 recepten waarmee je jezelf moeiteloos de zomer doorkookt. Smullen maar!

Smulweb
Smult is het tijdschrift van Smulweb en staat boordevol lekkere en maakbare recepten. Het blad verschijnt aan het begin van elk nieuw seizoen. De extra dikke zomereditie van Smult mét vakantiespecial ligt nu in het tijdschriftenschap voor slechts € 7,95.

Kijk op www.smult.nl voor de preview en meer informatie.

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.