Recept: quinoaburgers met zoete aardappel

Quinoaburgers

Ingrediënten (10-15 kleine burgertjes) Krista Boots

  • 125 gram quinoa
  • 2 kleine zoete aardappels
  • 1 eetlepel chiazaad
  • 30 gram rucola
  • 75 gram feta, in kleine blokjes
  • 20 ml amandelmelk
  • 30 gram boekweitmeel
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 eetlepel vers geraspte gember
  • 10 gram verse kruiden zoals bieslook, peterselie, munt
  • ½ theelepel gerookt paprikapoeder
  • 1 theelepel kurkuma
  • 2 eetlepels kokosolie
  • Zeezout en peper

Bereiding

  1. Schil de zoete aardappels en stoom of kook de aardappels zachtjes gaar.
  2. Was de quinoa en kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
  3. Week het chiazaad in twee eetlepels water en laat even staan.
  4. Snijd de rucola en verse kruiden fijn.
  5. Meng de rucola, verse kruiden, chiazaad, gember, knoflook, gerookte paprikapoeder, kurkuma, boekweitmeel en feta door elkaar.
  6. Pureer de zoete aardappel met de amandelmelk en laat even afkoelen.
  7. Meng de zoete aardappel en quinoa door het kruiden- en specerijenmengsel tot een homogene massa.
  8. Proef of het op smaak is en voeg eventueel nog wat zeezout en peper toe.
  9. Laat het geheel even opstijven in de koelkast en maak er vervolgens kleine burgertjes van.
  10. Verhit in een koekenpan de kokosolie en bak de burgertjes aan beide kanten goudbruin.

Eet smakelijk!

Dit is een recept van Krista Boots, zij geeft kookworkshops en Natuurlijk Voedingsadvies, meer info vind je op www.kristaboots.nl

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.