Smaakmakend restaurant in de Beemster


Restaurant Poterne.

Waar een spraakmakend interieur met internationale allure en smaakmakende ingrediënten uit de Beemster in alle rust samenkomen.

In de overwelfde gangen waar de manschappen van Fort Beemster 100 jaar geleden op appèl gingen heeft Restaurant Poterne haar deuren geopend. Het spraakmakende interieur, ontworpen door designer Osiris Hertman, is genomineerd voor de award voor Best Interior Design 2012 door Venuez. De smaakmakende menukaart is een samenstelling van pure ingrediënten en authentieke gerechten met een avontuurlijke knipoog naar nu; brood van dichtbij, soep van oudsher, en desserts uit de boomgaard.

Restaurant Poterne

Maatwerk design, duurzame materialen en creatief gebruik van ruimtes en licht geven Restaurant Poterne haar exclusieve, maar warme karakter. Want eigenaar Frank Bart wist één ding zeker toen hij zijn droomproject startte: het moest een plek worden waar men naar toe zou gaan om in een rustige en stijlvolle omgeving te genieten. De briefing aan interior designer Osiris Hertman was dan ook kort maar krachtig. Exclusief maar warm, luxueus maar puur en met respect voor het Werelderfgoed.

Alkmaarse Gort en Beemster Moerkalf
Authentieke recepten en pure ingrediënten vormen de basis voor de verrassende gerechten die chef kok Paul de Graaf samenstelde. Gelegen in de Beemster is het dan ook niet moeilijk lokale ingrediënten en traditionele recepten te combineren tot smaakmakende gerechten. Wie licht wil starten kiest de Bouillon van Boerderijhoen, gevolgd door Moerkalf uit Beemsterland of een vegetarische Alkmaarse Gort en Aardpeer. De salades smaken iedere dag weer anders, want de lokale boeren oogsten de groenten alleen op het best eetbare hoogtepunt, en dat is altijd op een ander moment.

Restaurant Poterne

Uit de boomgaard

De Beemster was van oudsher een veeteelt en akkerbouwgebied, maar de windmolens werden vervangen door stoomgemalen waardoor het waterpeil op een constant peil bleef: ideaal voor fruitteelt. De ingrediënten voor de desserts, de jam en de appelsap komen dan ook uit de boomgaarden uit de Beemster, zoals ook de appels voor het Beemster Delcorf kruimeltaartje.

Restaurant Poterne is dagelijks geopend voor lunch en diner en biedt wekelijks wisselende, seizoensgebonden, 3,4,5 of 6 gangen menu’s. De uitgebreide wijnkaart, met een keuze van zo’n 40 wijnen, completeert het menu. www.fortresortbeemster.nl.

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *