Start EkoPlaza Academie


Kwalitatieve groei door opleiding.


De biologische supermarktketen EkoPlaza start deze maand haar eigen Academie. Na de focus op het optimaliseren van de supermarktformule en het versterken van de landelijke dekking is EkoPlaza nu klaar om de kennis van medewerkers over biologische voeding te verbreden en te verdiepen. Doel van het initiatief is dat EkoPlaza haar positie kan versterken door medewerkers te laten groeien in hun rol als specialist.

Ekoplaza academie

De doelstelling hangt nauw samen met de missie van EkoPlaza om biologisch eten voor iedereen bereikbaar te maken. Geert-Jan Smits, formulemanager van EkoPlaza:’Als we biologisch eten voor iedereen bereikbaar willen maken, moeten we ook iedereen optimaal kunnen adviseren en informeren op de winkelvloer. We zijn de grootste biologische supermarkt en dat betekent dat je ook voorop moeten blijven lopen in kennis.´ Deze maand starten er ruim 80 ´leerlingen´ aan de Academie.

Geen schoolbanken

Medewerkers en ondernemers kunnen losse modules volgen of kiezen voor de 2-jarige erkende opleiding tot Verkoopspecialist Biologische voeding. De opleidingen zijn een combinatie van leren op de werkvloer, online zelfstudie en thematische inspiratiedagen. Het centrale opleidingscentrum zal gevestigd worden in de EkoPlaza vestiging aan de Amsterdamsestraat in Utrecht die binnenkort haar deuren opent en over een complete testomgeving beschikt.

Thematisch leren
De losse modules zijn toegankelijk voor alle medewerkers en variëren van klantgericht denken en adviseren tot winkelpresentatie en specifieke productkennis over alle productgroepen. Wie verder wil leren kan kiezen voor de opleiding tot ondernemer. De opleiding tot Verkoopspecialist Biologische Voeding bestaat uit 5 thema´s zoals ´Een goede basis´ en ´De Specialist´ en zal worden afgesloten met een eindopdracht.
EkoPlaza ontwikkelde de opleidingen samen met de Human Talent Group, gespecialiseerd in de ontwikkeling van opleidings-, verbeter- en talentontwikkel-programma’s en online leeromgevingen voor bedrijven en instellingen.

EkoPlaza
In november 2012 opende de 60ste EkoPlaza supermarkt en werd EkoPlaza gekozen tot duurzaamste merk. De EkoPlaza-visie is samengevat in vijf keuzes: betaalbaar biologisch, bewust lekker eten, persoonlijk en dichtbij, verrassend gevarieerd en een eerlijke samenwerking. Voor meer informatie over EkoPlaza, kijk op www.ekoplaza.nl.

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *