Streekproducten centraal op event De Ronde Venen


24 nov: ‘Samen voor Duurzaam’

Op zaterdag 24 november, tijdens het evenement "Samen voor Duurzaam", geven chefkok en cateraar David Hague en duurzaamheid-adviesbureau Maikan aandacht aan streekproducten uit de Gemeente De Ronde Venen. 

David Hague en Maikan zullen in de keuken van het Gemeentehuis bezoekers meer vertellen over het belang en genot van streekproducten. Zo komen bezoekers meer te weten over welke mogelijkheden er in hun omgeving zijn om aan lekkere en gezonde producten te komen. Ook worden ze gewezen op een slimme "route" langs verschillende producenten, in de omgeving, waarbij ze nog aan hun gezondheid werken ook. Daarnaast valt er natuurlijk te genieten van lekkere streekproducten.

Samen Duurzaam

Samen voor duurzaam
Hun aanwezigheid maakt onderdeel uit van het “Samen voor duurzaam” evenement van de Gemeente Ronde Venen, een samenwerking tussen de Gemeente en verschillende winkeliers, ondernemers en belangenorganisaties. Een aantal duurzame thema’s binnen de woning en aanliggende thema’s worden onder de aandacht gebracht. Zoals dus ook de streekproducten.

David Hague

David Hague is een kok, die zijn keuken in een lokale biologische kas, genaamd De Kweektuin heeft staan. Hij is als kok en cateraar een groot aanhanger en gebruiker van streek- en seizoensproducten en goed op de hoogte van de lokale markt en producten. Maikan richt zich als adviesorganisatie op het vergroten van bewustwording bij consumenten over "duurzame" en gezonde keuzes die ze kunnen maken in hun eetpatroon en helpt bedrijven en organisaties bij het realiseren van hun duurzame ambities.

Duurzaam kerstdiner

Samen organiseren David Hague en Maikan verschillende activiteiten om mensen bewust te maken van "duurzame" en gezonde keuzes die ze kunnen maken en helpen ze bij praktische invulling hiervan. Ze hopen met hun enthousiasme ook weer andere partijen te betrekken bij hun "duurzame" doelstellingen. Voorbeelden van activiteiten zijn het duurzame kerstdiner op 14 december en een cyclus van "duurzame" kookclinics.

www.davidhague.nl
www.maikan.nl

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *