Superfood nader toegelicht: Rauwe cacao

rauwe-cacao

Rauwe cacao, chocolade waar je blij van wordt!

In deze reeks neem ik je mee op avontuur langs de verschillende superfoods. Ik leg je uit wat ze zijn en hoe gemakkelijk het is ze toe te passen als een snack en/of in een smoothie.Daarbij krijg je van een heerlijk recept om er zelf mee aan de slag te gaan.

Rauwe cacao, chocolade in zijn puurheid. Lekker bitter. Ik vind het heerlijk en eet het dagelijks.
Je kan van rauwe cacao zelf iets lekkers maken of je koopt een chocoladereep gemaakt met rauwe cacao zoals de repen van Lovechock.

rauwe cacao

Maar wat is nou het verschil tussen rauwe cacao en andere cacao?
*Alinea geschrapt wegens nieuwe wetgeving Codex Alimentarius*

*Alinea geschrapt wegens nieuwe wetgeving Codex Alimentarius*
Van rauwe cacaopoeder kan je zelf heerlijke chocolaatjes maken. Meng het samen met warme kokosolie en een natuurlijke zoetstof zoals kokosbloesemsuiker (Gula Java), lucumapoeder of rijststroop. Giet het in leuke vormpjes, bijvoorbeeld cake vormpjes en laat het een tijdje stijven in de vriezer. Heerlijk *zinsgedeelte geschrapt wegens nieuwe wetgeving Codex Alimentarius*
Verschillende vormen van rauwe cacao
Rauwe cacao is verkrijgbaar in verschillende substanties. Als cacaobonen: deze zijn gemakkelijk toe te voegen in een smoothie. *2 zinnen geschrapt wegens nieuwe wetgeving Codex Alimentarius*
Het is ook verkrijgbaar als cacao-nibs. Dat zijn kleine brokjes van de cacaobonen zonder schil. Heerlijk over ijs, in pap of in de yoghurt.
Tot slot is rauwe cacao verkrijgbaar als poeder. Van de poeder kan je lekkere chocolademelk maken of chocoladetaart.Heerlijke chocoladetaartrecept
Deze heerlijke chocoladetaart heb ik zelf al heel vaak gemaakt. Bij elke reden voor een feestje staat deze taart op tafel. Mijn vrienden en familie zijn er ook gek op. Alle ingrediënten zijn bij de meeste natuurvoedingswinkels te krijgen.

Wat heb je nodig:

· 350 gram ongebrande cashewnoten
· 150 ml kokosolie (vet)
· 175 gram rauwe cacaopoeder
· 125 ml water
· 150 ml rijststroop
· Snufje zout
· Blender
· Taartvorm
· Maatbeker

Eerst:
Zet de cashewnoten in een schaal onder water in de koelkast en laat het zo’n 4 uur wellen.
Als je vaste kokosolie heb laat het dan vloeibaar worden au bain-marie.

Dan:

Giet het weekwater van de cashewnoten af en doe de gewelde cashewnoten vervolgens in de blender. Stop daarna alle ingrediënten ook in de blender, behalve de rauwe cacaopoeder. Meng het tot er een egale substantie ontstaat. Dit mengen kan wel even duren.
Daarna giet je beetje voor beetje de rauwe cacaopoeder erbij en laat je dit mengen. Ook mengen kan wel even duren. Het mengsel wordt hier namelijk wat dikker door.

Vet de taartvorm in met kokosvet en giet het mengsel in de taartvorm. Verdeel het evenredig en strijk het glad met de achterkant van een lepel. Zet het vervolgens in de koelkast en laat het een uur of 4 stijven.

Je kan de taart eventueel versieren met noten of bessen.
Geniet ervan 🙂

Saskia van der Krift

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *