Vegan: kleurrijke tabouleh salade

De Week Zonder Vlees gaat door en ik hoop dat iedereen tot nu van de recepten geniet. Vandaag gaan we weer verder met een nieuw recept.  We houden het simpel met een lekkere maar vullende salade, die je zo hebt gemaakt.

Ingrediënten die je nodig hebt:

  • 180 gram couscous
  • 700 ml groentebouillon
  • Vergeperst sap van een citroen
  • 1 wortel
  • 1/2 komkommer
  • 110 gram peterselie
  • 2 uien
  • 7 gedroogde tomaten in olie
  • 2 kleine tomaten
  • 2,5 eetlepel tomatenpuree
  • 4 eetlepels olijfolie

Hoe je het bereidt:

  1. Breng de groentebouillon aan de kook. Leg de couscous in een schaal en voeg het kokende bouillon toe aan de schaal. Dek het vervolgens af met een theedoek. Na 3-4 minuten roer je het een beetje, daarna laat je het nog een minuut bedekt staan.
  2. In de tussentijd rasp je de wortel en snij je de uien, kleine en gedroogde tomaten, komkommer en peterselie in kleine stukjes.
  3. Mix het citroensap met de tomatenpuree, olijfolie, de gesneden groenten en peterselie. Voeg dit vervolgens toe aan de schaal met couscous. Gebruik eventueel een beetje peper en zout om het op smaak te brengen.
  4. Nog even goed roeren en enjoy!

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.