Tips voor gezonde recepten met groente

Tips voor gezonde recepten met groente

Ben je op zoek naar de lekkerste recepten met groente? Een goede keuze. Je bent gezond bezig en geniet van natuurlijke smaken. Gezond eten kan echter nog een flinke uitdaging zijn. Veel mensen willen wel, maar weten niet precies hoe ze groenten met elkaar kunnen combineren en dan ook nog eens een fijne smaak creëren. Verschillende groenten blenden vaak beter samen dan je van te voren had verwacht. Lees onze tips voor gezonde recepten met groente.

Groente recepten voor een gezonde lifestyle

Er wordt steeds meer bekend over het belang van gezonde voeding. Dat willen we het liefst laten terugkomen in al onze maaltijden: ’s ochtends, tussen de middag en in de avond. Elke maaltijd is dan ook even belangrijk, en dus is er genoeg reden om net iets meer aandacht te besteden aan ons voedingspatroon. Daar komt bij dat je bij elke maaltijd ruimte kunt maken voor groente. Groente kan altijd, en het houdt ons gezond. Goed nieuws, want er zijn tal van lekkere groente recepten die jij ook moeiteloos klaar kunt maken. Lees onze tips voor een gebalanceerde een gezonde maaltijd.

Tijd besparen met koken 

Alle groenten snijden en bereiden, dat is waar veel mensen tegenaan lopen. Niet iedereen heeft voldoende tijd om gezond en uitgebreid te koken, en dan vervallen we al snel tot de minder gezonde alternatieven. Niet nodig, want je kunt veel tijd besparen door het te zoeken in slimme oplossingen. Heb je alles in huis? Je kunt de courgette of paprika ook alvast snijden als je toch de avond van te voren tijd over hebt. De vers gesneden groenten bewaar je afgedekt met folie in de koelkast. Direct klaar om de volgende dag te bereiden.

Gezond ontbijten

Ben je wel klaar met je standaard broodje in de ochtend? Het kan gezonder en hoeft zeker niet ten koste te gaan van de smaak. Een heerlijke abrikozenyoghurt met natuurlijke producten, of Griekse yoghurt met mango. De reeds bekende smoothie is ook een goed voorbeeld, maar let er wel op dat je uitsluitend natuurlijke producten gebruikt. Daar wordt je smoothie ook écht gezond van. Een spinazie smoothie met biologische spinazie (onbespoten) is een perfecte optie als je wilt gaan voor een gezond tussendoortje of als ontbijt.

Groente bakken in de oven

Meerdere groenten gaan vaak verrassend goed samen, zeker als je ervoor kiest het te bakken in de oven. Combineer dit met een lekkere dressing, bonen of gekruid kippenvlees, en je hebt een smakelijke en gezonde maaltijd te pakken. En het mooie is, door het te bakken in de oven hoef je zelf weinig te doen. Instellen, wachten en genieten.

Groente zorgt voor balans

Gezond eten en lichamelijk in balans zijn: het kan! Door binnen je recepten ruimte te maken voor groente eet je gezonder, en dat merk je! Volgens de aanbevelingen doen we er goed aan om dagelijks 300 gram groente te nemen. Ben je eigenlijk geen liefhebber van groente, maar wil je toch gezonder eten? Verdeel die 300 gram over de ochtend-, middag- en avondmaaltijd en je bent onbewust lekker én gezond bezig.

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 

Gezonder en duurzamer leven?


Wij maken het jou gemakkelijker om bewuste en gezonde keuzes te maken. Wil jij ook onze handigste tips, gezonde recepten en beste aanbiedingen in je inbox?

Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!

U bent succesvol aangemeld.