Vegan recept: Verse kruiden Falafel

Wat heb je nodig (2 personen):

  • 225 gram gedroogde kikkererwten
  • ½ ui grof gesneden
  • 1 grof gesneden jalanpeño
  • 1 geperst teentje knoflook
  • 40 gram vers gesneden koriander
  • 15 gram vers gesneden peterselie
  • 3 eetlepels kikkererwten meel
  • 2 ½ thee lepel (grof) zout
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel gemalen kardemom
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • Plantaardige frituurolie
  • Pitabrood (vegan pitabrood natuurlijk)
  • Salademix naar keuze voor de vulling (sla, tomaat, komkommer).

Hoe maak je het:

  1. Plaats de kikkererwten in een voedsel processor of mixer, schraap indien nodig, tussendoor langs de kanten van de mixer tussendoor tot het fijngesneden is (de textuur moet oneven zijn met grotere en kleinere stukjes). Plaats het vervolgens in een grote schaal.
  2. Stop de ui, jalanpeño, knoflook, koriander en peterselie in een voedselprocessor of mixer tot het geheel samen grof gemalen is (gebruik de pulse knop als je hierover beschikt). Mix vervolgens de kikkererwten er doorheen. Daarna voeg je de kikkererwten meel, zout, bakpoeder, kardemon en komijn toe en mix het geheel nog even. Kneed de mix en draai ballen ter grote van pingpongballen.
  3. Warm de plantaardige frituurolie op tot ongeveer 165 graden Celsius. Frituur hierin de falafels, draai ze regelmatig om tot het egaal bruin en knapperig is. Dit duurt ongeveer 5 minuten. Werk in partijen, frituur er bijvoorbeeld 4 per keer. Plaats ze daarna op papieren doekjes voor 5 minuten.
  4. Serveer in een pitabroodje samen met de salademix naar keuze en eet smakelijk!

 

Niets missen van De Betere Wereld?

Like dan onze Facebook-pagina en blijf op de hoogte.
Of schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.