Af en toe kom je lekkere gerechten tegen die redelijk makkelijk te maken zijn, zonder vlees, biologisch, zonder suiker, plantaardig of anderzijds een goede keuze. Hieronder een paar ideeën die ik ben tegen gekomen en die ik graag met jullie wil delen. Met een link naar de originele website waar je vaak ook nog een filmpje vindt…
De Torentjes van gegrilde groenten en rösti rondjes (van Aviko)
Dit is een mooi recept voor een ovenschotel maar dus wel vegetarisch. Je hebt wel veel verschillende ingrediënten nodig, maar aan de andere kant, het is duidelijk beschreven en er zit een filmpje bij.
Peer-havermoutkoekjes
Deze koekjes zag ik gisteren bij 5 uur live langskomen, redelijk simpel en snel gemaakt, ook in de oven. Wel met suiker maar dat mag wel een keer. Ook hierbij weer het filmpje. Ik geef je vast de ingrediënten:
50 g zachte boter
75 g donkere basterdsuiker
1 ei
1 conference peer, gewassen en geraspt
75 g bloem
1/4 tl baking soda
135 g havermout
1 conference peer in dunne plakjes gesneden
1 el rietsuiker
Het recept komt uit ‘Wat lunchen we vandaag van Susan Aretz
Stamppot met vegetarische rookworst
Dit is een maaltijd uit het tv-programma van BinnensteBuiten op NPO2. Culinair schrijver Nadia Zerouali ging op bezoek bij biologisch akkerbouwer Jaap Korteweg. Zijn missie is een plantaardige toekomst met een voedselketen zonder dieren. Nadia maakt een stamppot met groenten van het land en een vegetarische rookworst. Hieronder de ingrediënten en de link naar ’t filmpje.
Ingrediënten:
1 kg kruimige aardappelen
400 g boerenkool
200 g peentjes
peper en zout
milde olie (bijv. raapzaadolie)
mosterd
6 stevige kleine witte uien
½ l azijn (bijv. kruidenazijn)
kruiden (bijv. wilde venkel, mosterdzaad of blaadje laurier)
1 vegetarische rookworst