Vitamont neemt afscheid van plastic rietjes

Vitamont, het Franse merk van biologische vruchtensappen, stopt met het verstrekken van plastic rietjes en onderneemt acties tegen het probleem van plastic afval.

Zonder te wachten op de handhaving van de Europese wet die plastic producten voor eenmalig gebruik verbiedt, neemt Vitamont, producent van biologische fruitsappen, het voortouw en treedt op voor de toekomstige generaties. In 2019 verwijdert het bedrijf alle plastic rietjes van zijn 200 ml drinkpakjes. De drinkpakjes worden uitgerust met een “Pull-tab”. Je haalt de beschermfolie van de opening en drinkt direct uit het pakje, zonder knoeien!

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Vitamont blijft zijn MVO beleid op verschillende gebieden verhogen: eerlijke relaties met leveranciers, hernieuwbare energie, het verminderen van verpakkingen, enz. Het bedrijf is gecertificeerd als “Bio Entreprise Durable” (Frans label voor een Duurzaam Bio-bedrijf) als erkenning voor zijn inzet. Naast het verwijderen van plastic rietjes, kwamen er dit jaar nog meer sterke samenwerkingen tot leven.

Allereerst de ondersteuning van de non-profitorganisatie Surfrider Foundation Europe, die al bijna 30 jaar actief is om onze oceanen, meren en rivieren te beschermen. Aan de andere kant, met het starten van een partnerschap met het project Consign’up, dat in Frankrijk experimenteert met een statiegeld systeem voor glazen flessen. 

Volgens een rapport van het WNF dat op 5 maart 2019 is gepubliceerd: “Het uitfaseren van single-use plastics, die een levensduur hebben van een jaar, heeft het potentieel om de vraag naar plastic in 2030 met wel 40 procent te verlagen.”

 

Over Vitamont

Vitamont is een sapfabrikant gevestigd in het hart van Zuid-West Frankrijk en een van de eerste bedrijven die in 1986 biologisch gecertificeerd werd. Sindsdien is Vitamont gegroeid tot de Franse specialist van biologische groente- en fruitsappen.

Het biedt meer dan 130 producten die alleen in biologische winkels worden verkocht. Elk jaar ontwikkelt Vitamont ongeveer twintig nieuwe producten en wint verschillende prijzen, waaronder de “Meilleur Produit Bio” (het beste biologische product), wat de smaak en kwaliteit van haar producten bewijst.

De producten van Vitamont zijn o.a. verkrijgbaar bij www.bewustwinkelen.nl

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *