Laatst bijgewerkt op 17 juni 2014
Laatste update op 17 juni 2014
Zonnig smaakbommetje #6.
Op zoek naar een filmhapje dat een betere indruk achterlaat op je date dan een zak bolognese chips? Een homemade hummusdip maakt van simpele rauwe worteltjes een woest aantrekkelijke snack. Deze bètacaroteenkoninkjes zorgen voor de aanmaak van vitamine A in je lichaam, dat – net als uitgebreid zoenen – zorgt voor gezond tandvlees. En don’t worry, je mag zelf bepalen hoeveel knoflook je in je hummus verwerkt.
Snackworteltjes met zelfgemaakte hummusdip
Bereidingstijd: 15 minuten
Aantal personen: 2
Ingrediënten:
– Hollandse worteltjes
– Krop sla
– Potje voorgekookte kikkererwten
– 2 eetlepels tahin
– 2 grote tenen knoflook
– 1 citroen
– Verse koriander
- Verse munt
– Peper en zout
Bereiding:
1. Vang het uitlekvocht van de kikkererwten op in een apart kommetje. Doe de kikkererwten in een keukenmachine. Pel de knoflook en knijp de teentjes in een knoflookpers uit boven de kikkererwten. Rasp de schil van de – het liefst biologische – citroen en pers het sap eruit. Snijd de koriander- en muntblaadjes fijn. Bewaar twee blaadjes koriander voor de garnering. Gooi de citroenrasp, het citroensap en verse kruiden bij de kikkererwten. Voeg tenslotte nog wat vocht van de kikkererwten toe om het geheel smeuïg en zoutig te maken.
2. Zet de keukenmachine aan tot het een glad papje is. Voeg vervolgens zout en peper naar smaak toe.
3. Snijd een aantal worteltjes in de lengte in tweeën of vieren. Leg een bodempje van blaadjes sla in een kommetje. Schep hier de hummusdip in en steek de gesneden worteltjes erin. Garneer met twee blaadjes koriander.
Have a nice date!
ps. Deze dip is trouwens ook zeer geschikt voor bij een romantische komedie met je beste vriendin of je moeder.
Tip uit de keuken van De Betere Wereld
.
Last van een inspiratiedipje? Eet is een hele dag alleen maar oranje groenten. Geniale ingevingen gegarandeerd!
Enjoy en een zonnige groet,
Mariska Gunsing
Natural Food & Yoga Junkie
Zonnige smaakbommetjes
Omdat je elke dag je smaakpapillen met iets bewusts én verrukkelijks wil verwennen, inspireer ik je in deze foodserie met onweerstaanbare recepten waar de natuur en je lichaam keihard ‘Jaaaa!’ tegen zeggen. In ieder recept zet ik een soort fruit of groente in het zonnetje, dat volgens de ‘biologische klok’ in die betreffende maand klaar is voor de oogst. Omdat seizoensgroenten en -fruit in de open – vaak Nederlandse – grond groeien, is de productie energiezuinig. Ze zien zonlicht in plaats van energieslurpend kaslicht en ze hoeven geen slopende wereldreis met het vliegtuig of in een ijskoude vrachtwagen te maken. Als al onze lezers meer eten wat de seizoenen ons brengen, besparen we met z’n allen op een leuke en vooral lekkere manier enorm veel energie.