Yarrah: Beter Leven voor ieder dier

yarrah

In het weekend van Werelddierendag doneert Yarrah Organic Petfood haar gehele EkoPlaza-omzet aan Yarrah-producten aan de Landelijke Dierenbescherming. In totaal doen 74 vestigingen van EkoPlaza mee.

Sinds juli jl. mag de producent van biologisch honden- en kattenvoer, het Beter Leven Keurmerk van de Dierenbescherming toevoegen aan de diverse (biologische) certificaten die het al heeft; uiteraard met drie sterren. Hiermee is het het eerste diervoermerk dat dit keurmerk mag dragen. Ter viering van dit feit draagt het bedrijf de gehele omzet van het weekend van 3 en 4 oktober over aan de Dierenbescherming.

Yarrah, EkoPlaza en de Dierenbescherming: drie organisaties die staan voor een Beter Leven voor álle dieren.

yarrah   yarrah

Yarrah is een Nederlands bedrijf, opgericht in 1992. Toen was biologisch diervoer nog niet beschikbaar; Yarrah is dan ook de grondlegger van biologisch honden- en kattenvoer.
Yarrah
Sinds 1992 is het bedrijf uitgegroeid tot de marktleider in Europa in de biologisch honden- en kattenvoersector. Als één van de weinige spelers op dit gebied, biedt het een brede range aan droog- en natvoerproducten voor honden en katten.

Om er zeker van te zijn dat alle ingrediënten 100% biologisch zijn, koopt de koploper alle grondstoffen zelf in. Om dit te waarborgen, bezoekt de kwaliteitsmanager alle leveranciers persoonlijk. Grote leveranciers worden ieder jaar bezocht; de kleinere krijgen om het jaar een keuringsbezoek.

Website Yarrah

Toon de 2 reacties
  1. lisa schreef:

    het is zo jammer dat in yarrah natvoer tarwe zit, dat is niet goed voor dieren. In de alu kuipjes zit dit niet, maar dan heb je dus weer die alu kuipjes…..

  2. Jolanda Huizing schreef:

    Hallo Lisa, hier een antwoord vanuit Yarrah over het tarwe-aandeel. Er zit in onze pate 2% tarwe en in de chunks 6%. Dit is onder andere nodig om de ‘minor-ingredienten’ (zoals brandnetel, zeewier of spirulina), beter te verdelen en om klontvorming te voorkomen. Tarwe is niet per definitie slecht: er zijn bepaalde katten en honden die er last van kunnen krijgen in de vorm van bijvoorbeeld jeuk, maar over het algemeen is dit percentage niet schadelijk.

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gezonder en duurzamer leven?


Wij maken het jou gemakkelijker om bewuste en gezonde keuzes te maken. Wil jij ook onze handigste tips, gezonde recepten en beste aanbiedingen in je inbox?

Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!

U bent succesvol aangemeld.