Zijn al die supplementen echt nodig?

pakket fit foto

Als het gaat om gezonde voeding en supplementen, is er veel verwarring en tegenstrijdige informatie. Veel mensen vragen zich af of al die supplementen echt nodig zijn en of ze de gezondheid echt kunnen verbeteren. In deze blog zullen we de resultaten van vier belangrijke onderzoeken bekijken die gedaan zijn door Geigy (nu bekend als Novartis) om te bepalen of supplementen echt nodig zijn.

Wat is er gevonden?

Het eerste onderzoek van Geigy werd uitgevoerd in 1986 en richtte zich op het bepalen van de hoeveelheid micronutriënten die nodig zijn voor een optimale gezondheid. Het onderzoek wees uit dat de meeste mensen te weinig micronutriënten binnenkrijgen uit hun dagelijkse voeding en dat supplementen nodig kunnen zijn om aan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheden te voldoen.

Het tweede onderzoek van Geigy werd uitgevoerd in 1996 en richtte zich op de effecten van supplementen op chronische ziekten. Het onderzoek wees uit dat supplementen, wanneer ze worden genomen in aanvulling op een gezonde voeding, de risico’s op chronische ziekten kunnen verminderen. Bovendien werd gevonden dat sommige supplementen zelfs de symptomen van bepaalde ziekten kunnen verbeteren.

Het derde onderzoek van Geigy werd uitgevoerd in 2002 en richtte zich op de effecten van supplementen op veroudering. Het onderzoek wees uit dat supplementen, wanneer ze worden genomen in aanvulling op een gezonde voeding, de veroudering kunnen verminderen en de gezondheid kunnen verbeteren. Bovendien werd gevonden dat sommige supplementen de symptomen van veroudering kunnen verminderen en het risico op bepaalde ziekten kunnen verminderen.

geigy onderzoek

In aanvulling op de drie eerder genoemde onderzoeken van Geigy, is er ook een onderzoek uitgevoerd over de afname van de voedingswaarde in onze voeding. Dit onderzoek, uitgevoerd door Geigy in 2006, wees uit dat er een afname is geweest in de hoeveelheid micronutriënten in onze voeding. De oorzaak hiervan is een toename van bewerkte en geraffineerde producten in onze voeding, evenals veranderingen in de manier waarop we onze voeding telen en opslaan. In de afbeelding hiernaast ziet u een overzicht van de resultaten uit het laatste onderzoek. 

Conclusie

Op basis van deze onderzoeken kan worden geconcludeerd dat supplementen een belangrijke rol kunnen spelen in het behoud van een gezonde levensstijl. Ze kunnen helpen bij het voldoen aan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheden van micronutriënten en kunnen de gezondheid en verouderingseffecten verbeteren. Echter, is het belangrijk om te benadrukken dat supplementen geen vervanging zijn voor een gezonde en gevarieerde voeding.

Wie zijn wij?

Wij van Your Best Nutrition zijn een Nederlandse onderneming die gelooft in de kracht van gezonde voeding voor een gezonde levensstijl. We zijn gestart met het doel mensen te helpen bij het vinden van de juiste voedingssupplementen in een overvolle en vervuilde markt.

We geloven dat een gezonde voeding de basis is van een gelukkiger en fitter leven. Daarom vinden wij dat een supplementen aanbod duidelijk en goed moet zijn.

Om deze reden vinden wij van Your Best Nutrition het belangrijk dat de producten die wij aanbieden, van hoge kwaliteit zijn en tegelijkertijd betaalbaar.

We willen iedereen in staat stellen om zichzelf te voeden met gezonde producten, zonder dat dit een groot gat in de portemonnee maakt.

Om onze visie kracht bij te staan geven wij de lezers van de betere wereld dan ook een kortingscode van 10% op ons hele assortiment. De kortingscode is “samen-beter”, omdat dit een mooie vertaling is van onze visie.

Hopelijk zien we je snel op onze website: www.yourbestnutrition.nl

“Want voorkomen blijft beter dan genezen!”

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *