De Betere reiskousen van BeterHulp

Steunkousen

Tekst is geschreven door Otto Prinsen van BeterHulp

Wat bedoelen we eigenlijk met reiskousen? Als we op reis gaan stralen we dynamiek uit. We verplaatsen ons van woonadres naar verre en mooie bestemmingen. Het suggereert een heleboel beweging, maar meestal zitten we stil in een vertrekhal, een vliegtuig, auto, trein of bus.

We zitten dus veel stil en dat is niet zo goed voor onze bloedsomloop. Al gauw beginnen we te wiebelen met de benen, we gaan eens verzitten of proberen een paar rek oefeningen te doen in de krappe ruimte. Bij aankomst op de bestemming, zijn de benen redelijk vermoeid, mogelijk opgezwollen wat we aan de afdruk van de sokken in onze huid kunnen zien. In extreme gevallen lopen ze zelfs het risico op reizigerstrombose, iets wat zich pas na weken na de reis kan openbaren.

Reiskousen

Om die symptomen te bestrijden, zijn er kousen die wat tegendruk geven, de zogenaamde reiskousen. Reiskousen, omdat we het relateren aan het reizen, stilzitten of lang (staand) wachten. Je zou ze ook werkkousen kunnen noemen als je bijvoorbeeld chauffeur bent, stewardess, politieagent, arts, verkopermedewerker of wat dan ook voor zittend/staand werk doet. Het geeft in ieder geval steun aan de huid en helpt je de gevolgen daarvan te bestrijden.

Hoeveel druk je van een kous kunt verwachten, staat op de verpakking van goede reiskousen. Die druk wordt net als bij de Barometer gemeten in millimeter kwik per vierkante centimeter huid (mmHg). Hoe meer druk je op de huid ervaart, hoe meer het helpt tegen de symptomen. Toch is het raadzaam om eerst een arts
raadplegen als je meer druk wil hebben dan 23mmHg bij een normale
bloeddruk (80/120).

De reiskousen van Sanyleg geven precies aan hoeveel druk ze geven en er is keuze uit Medium (14-16mmHg), Strong (15-21mmHg) en extra Strong (25-27mmHg). De kousen zijn van katoen gemaakt en leverbaar in gedekte kleuren. Ook is er een extreem zijdezachte variant, de Comfort Cotton/Silk, die je ook nog eens heel gemakkelijk aankrijgt. Al met al een mooi assortiment van kousen voor dagelijks gebruik, die je benen mooi en fit houden!

Meer informatie

Kijk op www.beterhulp.eu of bel 033-4546712

 

Niets missen van De Betere Wereld?

Like dan onze Facebook-pagina en blijf op de hoogte.
Of schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *