ECOALF: “This time, trash is good news” (Win!)

ecoalf-goodfibrations

Kleding van gerecyclede materialen verkrijgbaar bij Goodfibrations.nl

“This time, trash is good news!” zo vat Javier Goyeneche, oprichter van het jonge Spaanse bedrijf ECOALF, zijn inspanningen samen om gerecyclede materialen om te zetten in kleding en accessoires.

Het concept achter ECOALF komt voort uit zijn frustratie over de manier waarop er met de natuurlijke rijkdommen van de wereld wordt omgegaan en de hoeveelheid afval die de geïndustrialiseerde landen produceren.
ecoalf-goodfibrations

Met gebruik van de nieuwste technologie maakt het bedrijf hoogkwalitatieve kleding, schoenen en tassen van visnetten, autobanden, koffie, katoenen en PET-flessen. ECOALF geeft per artikel aan met hoeveel PET-flessen, visnet en koffie het is gemaakt en wat de CO2- en grondstofbesparing is voor het milieu.
Het innovatieve concept heeft ECOALF in korte tijd al een European Business Award for the Environment én een (Spaanse) National Fashion Award for Entrepreneurship opgeleverd.

ecoalfecoalf

Get some!
De bodywarmers, jasjes, zwemkleding, slippers en reistasjes van ECOALF zijn onder andere verkrijgbaar bij Goodfibrations.nl
Ook voor andere items is dit één van onze favoriete adresjes: een jurkje voor een speciale gelegenheid, een vestje, comfortabele hoodie, zakelijk overhemd, of hippe regenjas.., je vindt het bij Goodfibrations.nl. Én allemaal duurzaam geproduceerd:
sommige van de merken die deze webshop (oprichter Jos Cozijnsen was één van de leidende mensen achter het succesvolle Fashion Revolution Day) heeft, hebben fair trade en biologische kleding; anderen gebruiken gerecyclede wol of zelfs uit oceanen afkomstige visnetten voor hun kleding zoals ECOALF.

ecoalfecoalf

Expo ‘The Future of Fashion is Now!”
Deze tentoonstelling in museum Boymans van Beuningen, vanaf 11 oktober te bezoeken, is een mooie start voor een ecofab lifestyle. Enjoy & Do Good!

Mail & Win [update] 
De Betere Wereld mocht 2 tegoedbonnen à € 100 verloten die de winnaars online bij Goodfibrations.nl konden verzilveren. (Geldig voor hét gehele assortiment, dus niet alleen voor ECOALF!)
We hebben R.K. uit Hilversum en D.E. uit Maarssen er blij mee kunnen maken!

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *