Een duurzame garderobe voor iedereen?

Photo by Artem Bali on Unsplash

Het is natuurlijk een hele opgave om te veranderen wat je doet, kwa koopgedrag bijvoorbeeld, maar toch is de verandering die nu gaande is niet alleen hard nodig, het is ook nog eens een leuke uitdaging, toch? In dit artikel een paar tips om je een beetje op weg te helpen. 

Less is more

Ligt natuurlijk voor de hand maar blijkt in de praktijk nog altijd erg moeilijk. Doorzetten is hierbij ’t keyword. Minder kopen en meer variëren met de kleding die je al in je kast hebt hangen. Het shirtje wat je nooit gebruikt, waar het nooit ’t goede moment voor is kun je ook als onderlaag gebruiken bijvoorbeeld. Gewoon iets aantrekken, omdat ’t in je kast ligt en je het nooit gebruikt zoals je het had bedacht! Mix oud met nieuw en je hebt zo weer een nieuwe look ontwikkeld!

Sociaal

Ook een mooie manier om je “oude” blouse nieuw leven in te blazen is het te sturen naar een sociale onderneming als Van Hulley. Zij maken van jou overhemd weer een nieuwe boxershort en dat doen ze ook nog eens op een hele sociale manier. Namelijk door vrouwen die nog niet de juiste papieren voor hun ambitie op de arbeidsmarkt, op te leiden en zo te helpen naar een onafhankelijker en beter leven. 

Gerecycled

Wil je nog ietjes nieuwere spullen dan heb je verschillende webshops met mode en accessoires. Bij morethanhip bijvoorbeeld vind je o.a. laptoptassen gemaakt van gerecycled vrachtwagenzeil. Of sjaals van yakwol, bamboe en handgeweven wol. Bij Itiya maken ze hun laptoptassen van gebruikte brandslangen de schoudertassen van bijvoorbeeld restanten leer (overblijfselen fashion industrie). 

Kijkje over de grens 

Het kantoor van Twothirds bevindt zich in Spanje en zij laten zich geheel leiden door de kracht van de Oceaan. Dit komt tot uiting in hun kleding, kunst, in surfen en in activisme. Ga naar de website van Twothirds om daar meer over te weten te komen. De website van Etsy biedt een platform kleinere ondernemers van over de hele wereld. Zij gaan voor handgemaakte en vintage producten. 

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *