Fair fashion-icoon lanceert boek over eerlijke mode

Talking Dress, met uitgebreide shopping-gids.

Nadat ik de elektrische #car2go parkeer, maak ik een vreugdesprongetje op de stoep bij #fairfashion concept store Charlie & Mary in De Pijp, Amsterdam… Nou word je altijd wel blij van een bezoek aan de winkel van deze pioniers, maar dit keer is het extra leuk: Marieke Eyskoot, een van de fair fashion-iconen van vandaag, lanceert hier haar boek #TalkingDress.

Een anderhalf uur later sta ik met een exemplaar in mijn handen, door Marieke van een persoonlijk tekstje voorzien: een zeer fraai vormgegeven boek dat je alles vertelt over eerlijke kleding en een #ecofab lifestyle, inclusief een gids where-to-shop en een flinke dosis #DIY. Oftewel, doe-het-zelf-tips.

talking dress
Foto: Erwin Polderman

Met betrekking tot het laatste, daar slaap ik nog een nachtje over. Marieke niet, want ter voorbereiding op het boek, dat in een ongelooflijk korte periode van drie maanden tot stand kwam deed ze extra research: ze leerde ook nog ‘s breien en naaien.

Tussen mijn binnenkomst en met het boek onder mijn arm langzaam op weg naar de uitgang en de goodie bags, uiteraard wat verantwoorde hapjes, drankjes, een lekker muziekje, diverse leuke praatjes en het obligate onderdeel speeches. Maar moet gezegd, Donata van der Rassel van uitgeverij Altamira, Asceline Groot van sponsor ASN Bank en Marieke zelf, houden het informeel, relevant en storytellend.

Marieke, vol passie en emotie tijdens haar toespraak, wil bereiken dat we anders naar kleding kijken. Dat wil ze met Talking Dress, dat wilde ze jarenlang bij de Schone Kleren Campagne, en dat wil Marieke ook als  mede-initiatiefnemer van MINT – de eerste vakbeurs voor eerlijke kleding in de Benelux. Verder geeft ze workshops op dit vlak en spreekt Marieke op events als TEDx.

Let’s start the conversation…, dus koopt allen Talking Dress!
En download half oktober die shopping gids als gratis app voor je smart phone.

Tekst: Erwin Polderman,
editor in chief & community communicatie

talking dress
Foto: Talking Dress

Talking Dress | 19,95 | 224 blz | Gottmer/Altamira

www.talkingdress.nl
www.schonekleren.nl
www.charliemary.com
www.fairandfair.nl
www.freefashionchallenge.com
www.yoi.nu
www.brandmission.nl
www.strawberryearth.com
www.oatshoes.com
www.studiojux.com
www.debeterewereld.nl

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *