Gebruikte kleding inleveren en vervolgens funshoppen

Mama geeft door!

Positiekleding en kinderkleding kan makkelijk nog een ronde mee als het niet meer gedragen wordt.
De eerste editie van de inzamel- en doorverkoopactie ‘Mama geeft door’ vindt plaats op de Ouders Natuurlijk Beurs in Doorwerth op zaterdag 23 juni 2012.

Ecomama

Funshoppen en duurzaam
Papa’s en mama’s (in spé) kunnen de hele dag positie- en kinderkleding inbrengen en mooie tweedehands kleding voor een aantrekkelijke prijs kopen. Daarnaast zal er een leuke winactie zijn en kun je een bezoekje brengen aan het ‘do it yourself’ inspiratiehoekje.

Een unieke actie, kledingrecycling voor het goede doel
‘We willen laten zien dat kledingrecycling ontzettend leuk is.’ vertelt Tamara van www.babybegood.nl (duurzame babydoos). ‘Samen met Silvia (van www.bigbellies.nl, nieuw leven in positiekleding) en Paula (van www.ecomama.nl) zorgen we voor een gezellige en mooie sponsoractie tijdens de beurs’.

Shoppen voor jonge vrouwen in de DR Congo
Humana is één van de grootste kledinginzamelaars van Nederland. Met de opbrengst ondersteunt de ontwikkelingsorganisatie al 25 jaar duurzame projecten in zuidelijk Afrika. Het aankoopbedrag en de overgebleven kleding van de actie ‘Mama geeft door’ gaat naar een speciaal onderwijsproject voor vrouwen in de DR Congo. Werkeloosheid en analfabetisme zijn een veel voorkomend probleem bij jonge vrouwen aldaar. Daarom geeft Humana hen de kans om een vak te leren en zelfstandig te ondernemen. Hierdoor zijn ze in staat om op effectieve wijze een eigen business op te zetten en te runnen. Op deze manier nemen ze hun toekomst in eigen hand en wordt bijdragen aan ontwikkelingshulp wel erg leuk. Humana zal ook zelf aanwezig zijn op de beurs om meer over het project te vertellen

Alle kleding welkom
Kleding die onverhoopt niet wordt verkocht krijgt alsnog een tweede leven! Bij de ingang van de beurs staat een kledingcontainer van Stichting Humana. Bezoekers kunnen hierin ook kleding deponeren die niet bedoeld is voor verkoop op de beurs, maar wel een tweede leven verdient. Lees op www.humana.nl wat je in de kledingcontainer kan inleveren.

Hoe doe je mee?
Op de site van de Ouders Natuurlijk Beurs, www.oudersnatuurlijk.nl zijn de spelregels te lezen om mee te doen aan de actie ‘Mama geeft door’.

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gezonder en duurzamer leven?


Wij maken het jou gemakkelijker om bewuste en gezonde keuzes te maken. Wil jij ook onze handigste tips, gezonde recepten en beste aanbiedingen in je inbox?

Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!

U bent succesvol aangemeld.