Groene agenda Amsterdam Fashion Week


Nieuw is de ‘Green Fashion Bazaar".

Amsterdam Fashion Week (AFW) zet tijdens de 17e editie haar groene identiteit voort door verschillende groene evenementen op het Downtown programme, het publieksprogramma van AFW, te zetten en uit te lichten. ‘The Green Fashion Bazaar’ is een nieuwe one day ‘Shopping Bazaar’ waar de mooiste kleding van groene ontwerpers en de beste vintage te koop is. ‘The Green Hotspots’ biedt een overzicht van alle groene activiteiten die tijdens Downtown worden georganiseerd. Een bijzondere hotspot is ‘The Green Collective Expo’, een overzicht van vernieuwende mode- design- en architectuurconcepten georganiseerd door AFW, DDW en het NAi.

The Green Fashion Bazaar, die deze editie voor het eerst wordt georganiseerd, is een one day ‘Shopping Bazaar’ waar de mooiste kleding van ‘groene’ ontwerpers en de beste vintage te koop is. The Green Fashion Bazaar is een initiatief van The Green Fashion Competition en haar ambassadrice Lonneke Engel in samenwerking met Doortje Vintage en vindt plaats op zondag 15 juli van 11:00u – 20:00u in Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond. Deelnemende ‘groene’ ontwerpers zijn Balmaseda (NYC), Charlie + Mary, Claire van Kuler, Gomes Esser, Halona, I am Nold, OAT Shoes, O my bag, by Sanne Jansen, Studio JUX, MLY, LÖV, Elementum, Buddhi Bags en Doortje Vintage. Voor meer informatie: The Green Fashion Bazaar
The Green Fashion Bazaar wordt mede mogelijk gemaakt door het Ministerie van Economie Landbouw & Innovatie (EL&I) in samenwerking met partners van The Green Fashion Bazaar ‘High Fashion Low Countries’ (een initiatief van de Nederlandse Ambassade te Brussel) en Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond.

Fashion Week

The Green Hotspots
Downtown, het publieksprogramma van Amsterdam Fashion Week, biedt iedere editie uiteenlopende mode gerelateerde events. Deze editie worden de groene activiteiten extra uitgelicht. The Green Hotspots zijn via deze link te downloaden en bestaan uit creatieve exposities, shopping events, beauty arrangementen en verrassende culinaire gelegenheden, allen op ‘groene’ wijze voortgekomen en uiteenlopend van organic, ecologisch, recycled tot innovatief. Daarnaast zijn The Green Hotspots ook terug te vinden in de Amsterdam Fashion Week app die binnenkort verkrijgbaar is via de App Store (Ios) OF Google Play Store (Android).
(Download hier de Pdf met plattegrond.)

The Green Collective Expo
Van 13 juli tot en met 15 juli is als onderdeel van The Green Hotspots van AFW Downtown The Green Collective Expo te bezoeken bij de Umsjatka Studio’s op de Brouwersgracht 130-134 te Amsterdam. The Green Collective Expo biedt een overzicht van de ontwerpen van de meest getalenteerde deelnemers van The Green Architecture Competition (georganiseerd door het Nederlands Architectuurinstituut), The Green Design Competition (georganiseerd door Dutch Design Week) en The Green Fashion Competition (georganiseerd door AFW). De expositie is ontworpen door Harm Rensink voor stijlinstituut amsterdam. Het resultaat is een geheel van ‘hangende kabinetten’ uit lichtgewicht en energiezuinige materialen, die allemaal recyclebaar zijn.

Amsterdam Fashion Week

Over Amsterdam Fashion Week
Amsterdam Fashion Week (AFW) werd in 2004 opgericht om Nederland en Amsterdam in het bijzonder als inspirerende en internationaal georiënteerde modebestemming te positioneren. Amsterdam Fashion Week (AFW) is inmiddels uitgegroeid tot hét halfjaarlijkse mode-evenement van Nederland.
In juli 2010 startte AFW, in samenwerking met het Ministerie van Economische zaken Landbouw & Innovatie, haar eerste groene initiatief: The Green Fashion Competition (TGFC). Met TGFC ambiëren AFW en het ministerie van EL&I een verandering te initiëren naar een meer ecologische mode-industrie. Inmiddels hebben er twee succesvolle seizoenen van TGFC plaats gevonden, met als hoogtepunt het bezoek van H.K.H. Prinses Màxima in januari 2012. Tegelijk met het koninklijk bezoek lanceerde AFW in samenwerking met het Ministerie van EL&I, Dutch Design Week en het Nederlands Architectuurinstituut ‘The Green Collective’. The Green Collective is een netwerkplatform waar verscheidene sectoren uit de creatieve industrie bijeenkomen met als doel een verandering teweeg te brengen naar een ecologische economie.

Amsterdam Fashion Week

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gezonder en duurzamer leven?


Wij maken het jou gemakkelijker om bewuste en gezonde keuzes te maken. Wil jij ook onze handigste tips, gezonde recepten en beste aanbiedingen in je inbox?

Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!

U bent succesvol aangemeld.