Lease a jeans via Mud Jeans


Daar stond hij dan: Charly Luske , een lust voor het oog in zijn nieuwe Mud Jeans. Hij gaf gezicht aan de lancering van ‘Lease a Jeans’ in de North Sea Jazz Club in Amsterdam. Het is een concept dat mode betaalbaar maakt en ook echt duurzaam is. Dat hebben we vaker gehoord, maar Mud Jeans gaat verder. Je koopt de jeans namelijk niet, je huurt hem…

Tekst: Susan Gerritsen-Overakker

Het werkt zo: je huurt de jeans tegen een vast laag maandbedrag van 5 euro per maand. De jeans is gemaakt van organisch en gerecycled katoen en wordt 100% verantwoord geproduceerd. Na gebruik retourneer je de jeans weer naar Mud Jeans waarna deze er weer een nieuwe jeans van maakt. In alle gevallen blijft de broek dus eigendom van Mud Jeans. Zo kan de jeans van hotshot Charly Luske over een jaartje in jouw handen belanden.

Klik op de visual voor een groooooot beeld 😉

Hoe werkt het dan precies?
Je gaat online naar mudjeans.nl of leaseajeans.nl en kiest je favoriete item. In plaats van een winkelbon krijg je een overeenkomst ter akkoord voorgelegd. Je betaalt eenmalig een instapbedrag van 20 euro. Daarna betaal je een jaar zogenaamde huur van 5 euro per maand voor je spijkerbroek.

En wat doet Mud Jeans er dan mee na dat jaar?
Je hebt een aantal opties, 3 om precies te zijn.
1) Je stuurt de broek retour naar Mud Jeans en eindigt je contract. Mud Jeans recycled jouw gedragen jeans. Wat je ook kunt doen:
2) Je kiest een nieuw model uit en betaalt 7,50 euro switchkosten. Vervolgens gaat de 12 maandtermijn weer lopen waarbij je dus weer 5 euro per maand betaalt.
3) Je betaalt nog 4 extra ‘statiegeld’-maandtermijnen van 5 euro, waarna je de broek zo lang als je wilt kan blijven dragen. Als je na enkele jaren draagplezier besluit je broek in te leveren, krijg je je ‘statiegeld’ van 20 euro terug in de vorm van korting op de volgende aankoop.

Waarom zou ik kiezen voor duurzame jeans?
De textielindustrie is nu niet bepaald de meest duurzame in het geheel. Zo’n 40% van alle kleding is gemaakt van katoen. 25% van het wereldwijde pesticidengebruik verdwijnt in de katoenteelt, die 2,5% van de landbouwgrond beslaat. De productgiftigheid van een conventioneel katoenen kledingstuk is gigantisch. Bovendien is de katoenindustrie verantwoordelijk voor zo’n 17-20% van de watervervuiling. Werkweken van 90 uur zijn nog steeds geen uitzondering in de textielindustrie, alles om de 80 miljard kledingstukken per jaar te produceren. En de vraag stijgt alleen maar, met 3-4% per jaar. Als je bovendien nagaat dat er 7000-8000 liter water nodig is om een spijkerbroek te maken, dan weet je dat er ergens een grote verandering nodig is.

Jeans are forever
Mud Jeans kiest voor kwaliteit in plaats van kwantiteit. Ze gaat voor delen van kleding in plaats van bezitten, want delen is het nieuwe bezitten. De kleding wordt zo ontworpen en geproduceerd dat de levenscyclus oneindig is. Mud Jeans maakt van de gedragen biologische katoenen broek weer een nieuwe jeans, waardoor er veel minder katoen nodig is en je jeans dus altijd in omloop blijven. Met Lease a Jeans speelt Mud Jeans in op de toenemende schaarste aan grondstoffen en vormt zo een aanjager voor de circulaire economie, gebaseerd op hergebruik van grondstoffen die schaarser en schaarser worden. Met aansluiting bij meerdere keurmerken als Max Havelaar en GOTS en BSCI garandeert Mud Jeans duurzaamheid in iedere vezel van het bedrijf en haar werknemers.

Win-win

Een ‘gezonde’ duurzame broek waarbij het milieu niet zwaar wordt belast, de makers een goede prijs krijgen voor hun werk en jij gespreid een eerlijke prijs betaalt. Tel daar bovenop de gratis reparatieservice gedurende de leaseperiode als er een scheur of gat in de broek komt. Bovenal, de modellen zijn super anti-geitenwollensokken, hipper kan haast niet. De win-win ligt binnen handbereik. Word jij net als Charly Luske en de miljoenen Nederlanders die shoppen met een geweten part of The New Generation, Generation MUD? Surf dan naar www.mudjeans.nl of www.leaseajeans.nl en teken je eigen Lease a Jeans contract.

Win een Lease a Jeans!
Maak kans op 1 van de 4 Lease a Jeans, want speciaal voor lezers/bezoekers van De Betere Wereld mogen we 2 dames- en 2 heren-jeans verloten!
E-mail je naam, adresgegevens, voorkeur, maat én motivatie naar mudjeans@debeterewereld.nl en keep your sustainable fingers crossed 😉

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *