Nieuw: de Fairtrade cadeaubon!

cadeaubon-fairtrade-geef-een-betere-wereld-cadeau-divers

Een ideaal verantwoord cadeau!

EcoGoodies lanceert tijdens de Fairtrade Week een nieuw iniatief: de Fairtrade cadeaubon! Met de Fairtrade Cadeaubon heb je de keuze uit meer dan 1.000 fair trade producten, bij de leukste webwinkels. Op deze manier is de grootste collectie fair trade producten van Nederland bij elkaar gebracht.

Zo geef je altijd wat de ontvanger zelf het leukst vindt: bijvoorbeeld fair trade kleding, tassen, wijn, woonaccessoires, sieraden, cosmetica, speelgoed en nog veel meer. Dit maakt de Fairtrade Cadeaubon een ideaal verantwoord cadeau of zakelijk kerstgeschenk.

Geef een betere wereld cadeau!

  • Keuze uit de beste fairtrade webwinkels met mooie fair trade producten
  • Met persoonlijke boodschap en gratis envelop
  • Per post: vóór 15:00 bestelt, volgende werkdag in huis
  • Ook direct te printen of e-mailen. Binnen 3 minuten!
cadeaubon-fairtrade-geef-een-betere-wereld-cadeau-divers

Zo ziet de Fairtrade cadeaubon er uit!

Fairtrade Cadeaubon
Met de Fairtrade Cadeaubon wil EcoGoodies een kleine bijdrage leveren aan het verkleinen van de ongelijkheid in de wereld. Wat voor ons Westerlingen als normaal beschouwt wordt, zoals: onderwijs, sanitaire voorzieningen en schoon water is voor meer dan 1 miljard mensen in ontwikkelingslanden geen vanzelfsprekendheid. Voor deze mensen is het doorbreken van de vicieuze cirkel van armoede erg moeilijk. Eerlijke handel is de enige duurzame oplossing voor het oplossen van armoede. Hele dorpen kunnen met stappen vooruit gaan dankzij fair trade productie. Je geeft met de aankoop van een fair trade product en met de Fairtrade Cadeaubon dus echt een betere wereld cadeau.

Klein bedrag, groot verschil
Door te kiezen voor fair trade producten maak je met een kleine aankoop een groot verschil. Een voorbeeld: voor een kilo fair trade bananen krijgt een boer 21 eurocent. Voor een kilo gewone bananen slechts 7 cent (bron: Solidaridad). Dit verschil maakt dat de kinderen van boeren en arbeiders wél naar school kunnen, en een reële kans maken op een beter leven. Met het extra geld wat fair trade coöperaties (samenwerkingsverbanden van kleine koffie- of bijv. katoenboeren) ontvangen worden gemeenschappelijke voorzieningen gebouwd zoals scholen, wateropvang, wc’s en zonne-energie installaties.

Fairtrade webwinkels
Alleen webwinkels die gespecialiseerd zijn in fair trade producten mogen deelnemer worden van Fairtrade Cadeaubon. Voorbeelden van deelnemers zijn: A Beautiful Story met het meerdere malen bekroonde sieradenconcept, India-specialist Emax Domina, Fair Products Plaza, FAIRyGOOD, Sincero en de Wereldwinkel webwinkel. Onze aangesloten webshops voeren een volledig eerlijk assortiment. Sommige producten hebben een keurmerk, zoals voor Max Havelaar koffie of katoen. Andere merken hebben een fair trade intentieverklaring, zoals FairWear of Made-By voor kleding.

Duurzame ontwikkelingshulp
Gelukkig worden er ieder jaar weer meer fair trade producten gekocht. Er worden ook steeds meer cadeaubonnen als cadeau gegeven. Als een klein deel van dit geld naar fair trade projecten zou gaan, kan het bedrag wat nu naar ontwikkelingshulp gaat worden voorbijgestreefd. Armoede oplossen ligt binnen handbereik, als we bereid zijn om meer van onze rijkdom te delen en de juiste keuze te maken. EcoGoodies steunt met een deel van de inkomsten van Fairtrade Cadeaubon verschillende IT educatie projecten in ontwikkelingslanden via 1-procentclub.

cadeaubon-fairtrade-geef-een-betere-wereld-cadeau-divers

Meer weten? Klik hier.

 

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *