Nieuwe kleding nodig? 5 nuttige tips!

Nieuwe kleding nodig 5 nuttige tips!

Af en toe is het leuk om je garderobe weer aan te vullen. Misschien staat er een nieuw seizoen voor de deur. Of is je oude kleding versleten en ben je toe aan iets nieuws? Wat zijn handige shoptips, die iedereen goed kan gebruiken? Je vindt ze in dit artikel!

Goede basis

Zorg voor een goede basis in je garderobe. Kun je bijvoorbeeld genoeg afwisselen tussen verschillende items? Dat is een mooi beginpunt. Zo draag je de ene keer een jeans met een shirt, en dan juist weer een jurk. De volgende keer trek je een jumpsuit aan, de dag erop een rok met een blouse. Het is mooi om hierin af te wisselen. Die goede basis vorm je ook met je ondergoed. Ga op zoek naar mooie lingerie, die aan jouw wensen voldoet. Je kunt een sierlijk setje aantrekken of hierin juist ook variëren. Voor daarboven ga je op zoek naar de perfecte basics. Denk aan een kwalitatief T-shirt, in ieder geval in het zwart en in het wit. Ook een tijdloze jeans hoort in dit straatje thuis. Voor een nettere look ga je voor een pantalon. Verzamel op die manier de items bij elkaar die je op ieder gewenst moment kunt aantrekken.

Precieze maten

Hoe precies ken jij je maten? Het is heel handig om dit goed te weten. Zo weet je vervolgens immers precies welke maat je moet pakken als je kleding past. Ook bij online winkelen is het een uitkomst, omdat je je maat zo nauwkeurig kunt inschatten. Je maten berekenen is eenvoudig en kun je gewoon zelf doen. Zo kun je je bh maat berekenen, als je op zoek bent naar nieuwe lingerie. Daarbij is het natuurlijk echt belangrijk dat het comfortabel zit. Naast de afmetingen van je borst wil je ook de afmetingen van onder andere je taille en heupen weten. Schrijf je maten ergens op, zodat je ze er altijd weer bij kunt pakken. Bij online winkelen vind je vaak een maattabel, waar je jouw maten precies naast kunt leggen. Zo zit de kleding die je uitkiest straks perfect!

Wat je echt nodig hebt

Hoewel het verleidelijk is om soms ineens veel nieuwe kledingstukken in te slaan, raden we je liever aan om alleen te shoppen wat je daadwerkelijk nodig hebt. Zo ben je immers écht blij met de items die je uitkiest. De kans dat je de nieuwe kleding met plezier gaat dragen, is zo alleen maar groter. Je kunt een lijstje maken van items die je nog wilt toevoegen aan je garderobe. Impulsaankopen kun je zo makkelijker weerstaan. Denk er meteen over na of je het item dat je op het oog hebt over een maand, een jaar of vijf jaar nog steeds leuk vindt. Als het antwoord ‘ja’ luidt, zit je waarschijnlijk wel goed.

Kwaliteit en onderhoud

Wat helpt om lang blij te zijn met je kleding? Haal kwaliteit in huis. Zo doe je langer met een item. Ook na bijvoorbeeld wassen, drogen en strijken blijft een kwalitatief kledingstuk goed. Over wassen gesproken! Dat hoeft doorgaans niet na iedere draagbeurt. Was je kleding liever wat minder vaak, want ook dit houdt het langer mooi. Je kleding even uithangen om te laten luchten is ook effectief. Zeker als je dit buiten kunt doen. Of ga met een stomer langs je kledingstuk, om het item weer snel op te frissen en kreukvrij te maken.

Comfort voorop

Last but not least: draag kleding die comfortabel zit. Dat is toch eigenlijk heel belangrijk. En je ziet het ook terug als je je goed voelt in de kleding die je draagt. Knellende kledingstukken in onprettige stoffen laat je voortaan dus liever links liggen. Wat comfortabel zit, is trouwens heel persoonlijk. Zoek dit dus voor jezelf uit. En laat je stijl hierop aansluiten!

Met deze tips lukt het je om kleding te dragen waar je echt blij van wordt. Nieuwe kleding kopen is zo ook weer leuker om te doen. Wat staat er op jouw verlanglijstje?

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *