Outdoor jas van Haglöfs

Als je de natuur door weer en wind gaat bedwingen kan je natuurlijk niet met een huis, tuin en keuken trenchcoat aan komen zetten maar moet je een goede jas dragen die water- en winddicht is en het liefst ook duurzaam. Want met een regenbui die zomaar de kop op kan steken is het niet lekker als je kletsnat op je plaats van bestemming aankomt.

Beschermd tegen alle weersomstandigheden

De jas van Haglöfs die ik heb mogen testen is de Grym Evo (link invoegen: https://www.haglofs.com/nl/en-nl/grym-evo-jacket-women/p/604255-2C5.html?size=030) en heeft alle drie de musthaves die ik eerder noemde. Hij is water- en winddicht en ook nog eens duurzaam. De jas is namelijk gemaakt van Haglöfs eigen PROOFTM ECO gerecyclede stoffen om een ultiem weersbestendige en ademende stof te creëren. De jas heeft ultrasoon gelaste naden die zorgen voor een combinatie van uitmuntende bescherming en draagcomfort. En draagcomfort heeft het, want er zit geen poespas aan deze jas met allerlei zakjes en tierelantijntjes maar alleen twee zakken aan de voorkant van de jas, een zakje met rits op de borst, een lekkere capuchon en onder elke arm een rits voor extra ventilatie.

De enige gadget die deze jas heeft is dat er een Recco reflector opzit wat inhoudt dat als je bijvoorbeeld onder de sneeuw terecht komt dat ze je door middel van een Recco detector kunnen vinden. Dat is toch wel super handig. Een jas die je dus zowel met regen, wind als in de sneeuw goed beschermd.

Al meer dan 100 jaar

Haglöfs is een Zweeds merk en bestaat al sinds 1914. Het merk wil het outdoorleven aangenamer maken door betrouwbare, duurzame en functionele kleding te ontwikkelen en produceren met een  minimale impact op de natuur. Ook heeft het merk als doel om mensen te inspireren om er op uit te trekken en te genieten van alles wat de natuur te bieden heeft.

Door: Tessa Droge

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *