Popup store -fijn- in Rotterdam gaat voor eerlijk

 
Totaalconcept door Fair Fabrics & Tulsi Crafts
.

18 mei aanstaande gaat de popup store ‘fijn’ open in Rotterdam Centrum. Deze winkel bestaat uit de online shops Fair Fabrics en Tulsi Crafts, die beide een fair trade collectie interieur textiel en accessoires verkopen. Tijdens de twee weken dat ‘fijn’ open is, willen Karin Reinders en Margot Lieftinck een compleet concept neerzetten, waarbij zij ook gaan discussiëren met hun klanten en elkaar op deze manier inspireren.

Tijdens diverse reizen naar verschillende plekken op de wereld zijn hun ideeën ontstaan om bij te dragen aan de ontwikkeling van lokale producenten, maar ook om de prachtige producten in Nederland aan te bieden. Door fair trade handel te bedrijven ondersteunen zij direct de makers van de producten. Reinders en Lieftinck hebben gezien wat het voor mensen betekent als zij hen op deze manier de gelegenheid geven een inkomen voor hun gezin te verzorgen.

fair fabrics

Natuurlijk en hergebruikt

Daarnaast verkopen zij beiden producten die gemaakt zijn of van natuurlijke stoffen, of van hergebruikte materialen. Een voorbeeld van dit laatste zijn de dekens en sjaals van gerecyclede sari’s uit Bangladesh van Tulsi Crafts of de kussens en poefen van gebruikte kelims uit Turkije van Fair Fabrics. Dit betekent dat er van ieder product maar één exemplaar is!
Lieftinck: "Onze wens is om een omslag te laten ontstaan, van ‘fast fashion’ naar ‘slow fashion’. Liever investeren in iets moois en duurzaams dat met liefde gemaakt is, dan elke week iets nieuws."

"Naast de verkoop van onze beide collecties vinden we het belangrijk dat een aantal aspecten van fair trade aan bod komt. We willen met onze klanten praten, discussiëren en we willen ze vragen mee te denken." voegt Reinders toe. "Op deze manier kunnen we elkaar inspireren en daarnaast vinden we het interessant om te horen wat zij belangrijk vinden binnen de eerlijke en duurzame initiatieven waar steeds meer aandacht voor is. Dit zullen we doen door lezingen en discussies te organiseren tijdens de twee weken dat de popup store open is."

Tulsi crafts

Daarbij stellen zij zichzelf en geïnteresseerden de volgende vragen:
wat is eerlijk? wat is handgemaakt? wat is uniek? wat is fijn?
fijn is een tijdelijke winkel! kom van 18 mei tot en met 2 juni bij ons kijken & kopen & meedenken.

fijn bestaat uit:
fair fabrics www.fair-fabrics.nl
tulsi crafts www.tulsicrafts.nl

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *