Review: Nadi yoga legging

Ik dacht altijd van yoga dat het niets voor mij zou zijn. Lenig doen op een matje in allerlei poses waarvan ik dacht dat ik die nooit zou kunnen. Maar omdat ik het steeds vaker tegenkwam in tijdschriften en op internet en in mijn omgeving er ook steeds meer mensen aan yoga doen, waarvan ik het niet wist dat het bij ze zou passen, dacht ik misschien moet ik ook maar eens een poging wagen. Het is goed om je stressniveau omlaag te krijgen, is soms echt wel nodig bij mij, en je wordt er ook nog eens leniger van, altijd handig voor deze houten klaas.

Ik wil er natuurlijk wel een beetje leuk uit zien op zo’n yogamatje dus toen ik in het Yoga magazine, toch maar een proefnummer aangevraagd, een leuke set zag staan van I love yoga  ben ik naar de site gegaan om daar eens te kijken wat de kleding in de yogawereld te bieden heeft. Er is van alles te koop van tops tot hippe leggings en voor de bikram yoga (yoga in een warme ruimte) zijn er speciale outfits. Ook kan je hier o.a. terecht voor je yogamat, boeken en bodyolie. Een leuke site waar je je hele yogaoutfit en accessoires kunt kopen. En het leuke is de man kan hier ook zijn yogaset scoren.

Nadi yoga legging

Ik heb de Nadi yoga legging mogen testen. Een hippe tie-dye legging met een extra hoge tailleband. De legging is gemaakt van zacht katoen en gefabriceerd en geverfd in Portugal. Het draagcomfort is fijn wat ik wel nodig heb met het voor mij op het oog moeilijke poses. Er zit een verhaal achter deze legging over de Hamsa hand. In het kort even een uitleg hierover:

Hamsahand

De Hamsahand is een universeel teken van bescherming, kracht en kracht die teruggaat tot het oude Mesopotamië. Bekend als de hand van Fatima in de islam en de hand van Miriam in het jodendom, wordt aangenomen dat het beschermt tegen het boze oog en alle negatieve energieën.

Het woord “Hamsa” betekent “vijf”, wat de vingers van de rechterhand weergeeft. Voor hindoes en boeddhisten symboliseert het chakra’s, energiestromen in het lichaam, de vijf zintuigen en de mudra’s die hen beïnvloeden.

Elke vinger maakt verbinding met een element en een chakra.
Duim- Vuurelement, solar plexus chakra.
Wijsvinger – Luchtelement, hartchakra.
Middelvinger-etherische elementen, keelchakra.
Ringvinger- Aarde element, wortelchakra.
Pinky Finger-Water element, sacrale chakra.

Zo heeft yoga dus vele betekenissen en vormen en misschien voor sommigen wat ingewikkeld. Het gaat er om dat je je er goed bij voelt en voor mij ook wel belangrijk dat ik er leuk uit zie op de mat. Dat gaat bij I love yoga  zeker goed komen. De legging die ik heb getest kost € 59,00. Hij is er ook nog in tie-dye taupe en blauw. Neem dus een ontspannen kijkje op de site en wie weet zie ik je straks ook op de mat.

Mail & Win

Je kunt ook meedoen met de winactie om kans te maken op zo’n leuke yoga legging. Vul je gegevens en motivatie hieronder in en fingers crossed dat je straks de gelukkige bent.

 

Update:
Deze Mail & Win-actie is inmiddels afgesloten. Iedereen hartelijk dank voor het meedoen, en de winnaars van harte gefeliciteerd!
In onze Mail & Win-rubriek vind je nog vele andere acties, en ook hebben wij wekelijks speciale Facebook-acties.

Veel geluk!
En wil je echt niets missen van De Betere Wereld, abonneer je dan op onze nieuwsbrief!

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *